IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Faceboook налага ограничения на обявите за продажба на автомобили

Търговците вече няма да може да публикуват обяви в раздела Marketplace

През последните години Facebook Marketplace е мястото, където всеки може може да предложи своята употребявана кола за продан и тя да стигне до стотици хиляди потенциални купувачи. Социалната мрежа обаче налага едно сериозно ограничение за оторизираните търговци, които вече не могат да публикуват обяви в този раздел, съобщава Automotive News.


обяви за продажби


Според експерти, това е опит на Meta – компанията-майка на Facebook, са принуди търговците на автомобили да прибегнат до платена реклама.В официално изявление до медиите се посочва, че „социалната медия променя начина, по който предлаганите стоки ще бъдат показвани в бъдеще“.

„Ние продължаваме да инвестираме в иновативни решения за автомобилния бизнес, за да отговорим на нуждите на автомобилния сектор за бъдещето”, се казва още в съобщението на Facebook, което на практика означава, че дилърите на автомобили, заедно с фирмите за предлагане на недвижими имоти и отдаване под наем, могат да използват само платената рекламна платформа за обяви за употребявани превозни средства.

Първите реакции от решението на Facebook са смесени. Някои от търговците смятат, че Facebook Marketplace е задължителен за достигане до по-широка група от потенциални клиенти. Automotive News дава за пример дилър от Мичиган, който е готов да похарчи около 1 милион долара за реклама във Facebook. Други търговци обаче са на мнение, че от това няма смисъл, тъй като печалбите им от предлагане в Facebook Marketplace не са големи.

Забраната на Facebook няма да се отрази на частните собственици на употребявани автомобили, които искат да ги продадат чрез обяви в социалната мрежа. Същото важи и за тези, които предлагат недвижими имоти – те също могат да се използват платформата.


0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Винаги съм бил против безплатните обяви, защото сайтовете се пълнят със спам. И никой не си губи времето да изтрие обяви на вече продадени стоки