IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Катастрофа с приятели във Facebook – застрахователят не плаща

Инцидентът в Полша може да създаде прецедент

Катастрофа с приятели във Facebook – застрахователят не плаща

Застрахователна компания отказа да изплати обезщетение на участник в пътно-транспортно произшествие, след като го заподозря в измама. Оказало се, че собственикът на пострадалия автомобил е приятел във Facebook с шофьора на другата кола.

Катастрофа с приятели във Facebook – застрахователят не плаща

Инцидентът се е случил в Полша, като подробности за него разкрива местното издание Moto.wp.pl. Мъж се е оплакал, че не можа да ремонтира автомобила си, който пострадал в катастрофа на пътя, тъй като компанията отказва да му плати. Причината е, че двамата участници в катастрофата са приятели в социалната мрежа.

Полякът обяснява, че не познава лично другия шофьор, като те са се свързали във Facebook чрез други приятели – нещо, което в социалните мрежи се случва непрекъснато. Застрахователната компания обаче не е съгласна, тъй като преследва своите цели и определено не иска да плаща. А нейните следователи явно работят сериозно, след като проверяват клиентите си дори в социалните мрежи.

В случая вторият участник в катастрофата се е признал за виновен, като всички документи са попълнени изрядно, а полицията не е викана. Застрахователите обаче не вярват и твърдят, че двамата мъже да се споразумели предварително и се опитват да извършат измама.

Случаят е доста странен, но явно е на път да предизвика нов проблем, още повече че социалните мрежи ставата все по-популярни и редица хора се свързват в тях напълно случайно. Според експерти, в подобни случаи е добре да се направят снимки на ударените автомобили, при това по възможност преди да бъдат преместени от пътя. Също е задължително при подобно нещо да бъде уведомена полицията.

Снимка: Facebook

Тагове: facebook
0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Аморфис ( преди 6 години )
    Пълни глупости!Мой приятел ми сече пътя преди години и спрях в него! Той заради един бус нямал видимост и ... така и си хвърли старият Форд Ескорт. Пък баничарката, която карах имаше каско и я оправиха.Та, вместо очакваните разправии, ние излязохме от колите и взехме да се смеем, защото имахме уговорка за кафе след 2-3 часа.