IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Радикална промяна за новата Kia Sorento

Обновената версия на корейския SUV ще излезе догодина

В интернет пространството се появи първия рендер на новата Kia Sorento. От него става ясно, че средноразмерният кросоувър ще претърпи доста сериозен фейслифт, като планираното лансиране на иновацията е за следващата 2024 година.


Kia Sorento


В момента корейците правят финални тестове, а информацията за съставяне на изображението, което ви показваме е на журналистите от сайта Motor.es . Според техните данни дизайнът на Kia Sorento 2024 ще бъде променен в новия корпоративен стил на южнокорейската марка. Така новото Sorento ще стане подобно на по-малкия брат Sportage, като също така ще прилича и на електрическия кросоувър Kia EV9. Автомобилът ще получи нови тънки фарове, широка радиаторна решетка и по-малко масивна броня.

В интериора на Kia Sorento 2024 довършителните материали ще бъдат подобрени, а централният мултимедиен дисплей ще бъде увеличен на размери. Както и досега, ще се предлагат версии с 5 и 7 места.

Кросоувърът KIA Sorento 2024 ще бъде оборудван с 2=5-литрови (194 и 285 к.с.) и 3.5-литрови (272 к.с.) бензинови двигатели, както и 2.2-литров турбодизел с мощност 202 конски сили. В моделната гама на обновения кросоувър ще са налични и хибридни силови трактове с мощност 230 и 265 к.с.

По-мощният плъгин хибрид ще получи батерия с увеличен капацитет и ще може да изминава 100 км в изцяло електрически режим. В офертата ще останат версиите само с предно предаване, но ще се предлагат, разбира си, и варианти със задвижване на четирите колела.


0 от 500