IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini Revuelto получи допълнителна мощност

Пакетите Molto Veloce и Schumacher включват и елементи, подобряващи аеродинамиката

Lamborghini Revuelto е най-новият продукт на италианския автомобилния производител. Той заменя Aventador, внасяйки свеж стил и авангардна хибридна технология. Колата е желана не само от фенове на високите скорости по цял свят, но и от редица тунинг-ателиета.


Lamborghini Revuelto


Едно от тях – DMC, представи два допълнителни комплекта, подобряващи представянето на автомобила. Те се казват Molto Veloce и Schumacher, и включват както допълнителни аеродинамични елементи, така и увеличение на мощността.

Комплектът Schumacher разполага с по-голямото задно крило, сравнявано от създателите си с лебедова шия. Подобен елемент, но с по-малки размери, има и при Molto Veloce, като и двата автомобила са обозначени с лого „1 от 88“, тъй като Lamborghini планира да произведе само 88 бройки от Revuelto.


Lamborghini Revuelto


Допълнителните аеродинамични пакети включват нов преден сплитер, напомнящ за този на Urus. Преработени са предните калници, които разполагат с функционални вентилационни отвори от въглеродни влакна. Вратите получават допълнителни карбонови акценти, докато в задната част е поставен по-голям и по-агресивен дифузьор.

Както е известно, Revuelto разполага с хибридно задвижване, което съчетава изцяло нов атмосферен V12 двигател с три електрически мотора. Общата мощност е 1015 к.с., като бензиновият двигател осигурява 813 к.с., но за Molto Veloce и Schumacher са осигурени допълнителни 88 к.с. Това увеличение обаче не променя характеристиките на колатата, която ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди. Максималната скорост е 350 км/ч, а пробегът само на електричество е 10 км.


Lamborghini Revuelto


Част от допълнителната мощност се дължи на модернизирана титаниева изпускателна система ZESAD. За Molto Veloce и Schumacher са предвидени лети джанти AL13, а гумите са стандартните за Revuelto - Bridgestone Potenza и Blizzak.

Цените на Revuelto все още не са обявени, но от DMC съобщиха, че допълнителните им пакети могат да бъдат закупени за 79 000 евро двата или за 45 000 евро всеки.


Още снимки на двата автомобила - вижте в галерията:


0 от 500