IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как стар Jaguar едва не почерни Фестивала на скоростта

Изхвръкнало колело на Mark 1 падна сред зрителите, но по чудо никой не пострада (ВИДЕО)

Фестивалът на скоростта в Гудууд е дългоочаквано шоу за хиляди автомобилни фенове във Великобритания. Тази година също е така, а като по чудо нелеп инцидент още в първия ден едва не почерни събитието.


Jaguar


Когато Jaguar Mark 1 от 1959 г. излезе на трасето, пилотът му Грант Уилямс запали гуми още от старта за радост на многото зрители. Малко по-късно обаче лявото задно колело изхвръкна в посока публиката, като бариерите и в най-лошия случай можеше да има тежко ранени или дори убити. По-късно обаче организаторите обявиха, че всичко се е разминало само с уплах.

Случаите на колела, излизащи от пистата, често стават причина за жертви сред зрителите през цялата история на моторния спорт. Разхлабените колела продължават да бъдат проблем и през 2023 г., като на тазгодишното на „Индианаполис 500” гума на състезателен болид дори отскочи от пистата и унищожи колата на зрител.



Това също не е първият сериозен инцидент в Гудууд тази година. Малко по-рано високотехнологичният прототип Hyundai RN22e се разби в предпазните огради, но за щастие никой не пострада.


0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До1 ( преди 9 месеца )
    ***, карай си Ладата, Ягуар поне до 1996 правеха страхотни коли,за оттам нататък съм съгласен
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Явно вече съм стар ( преди 9 месеца )
    При тези коли едно време се случваха такива неща, само да кажа, че има възможност и рейката да се откачи, като по този начин да остави волана в ръцете на водача, а колата да стане напълно неуправляема.
  • #1
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    те и новите им ягуари бяха същата скръб и затова се наложи да се молят на китайците да им запазят поне името върху капака. Въобще някъде 70-те години цялата англииска индустрия падна под нивото на китайски ментета и затова отиде където й беше мястото- в една от срамните страници в тяхната история