IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda Karoq падна в морето, вадят я с човешка верига

Не е ясно защо SUV-моделът се е озовал във водата на гръцко пристанище

Още в началото на лятото гръцките плажове вече са пълни с туристи и местни жители, които искат да се спасят от жегата. И докато мнозина се наслаждават на хубавото време, група къпещи се неочаквано се оказаха въвлечени в спасителна акция, чиято цел беше да извадят паднала в морето Soda Karoq.


Skoda вода


Инцидентът е станал в петък на остров Егина, който се намира близо до гръцката столица Атина. Според информациите бялата Soda Karo първоначално е била паркирана на пристанището, когато неочаквано е потеглила и е паднала във водата. За щастие, по време на инцидента в кросоувъра не е имало никой.

Първи на помощ са се озовали местни рибари, които с лодка изтеглили автомобила на безопасно място, за да не потъне. Заради плитчините обаче лодката няма как да издърпа компактния SUV до брега и тогава на помощ идват плажуващите. Те образуват жива верига и изтеглят колата.


Skoda вода


Целият инцидент е заснет с камера и, както се очакваше, видеото се появява незабавно в TikTok, където е качен от потребителя @maraislabonita. Така и не стана ясно, защо бялата Skoda се е озовала във водата. Някои коментатори под видеото предполагат, че шофьорът не е дръпнал ръчната, но това е малко вероятно, тъй като Karoq стандартно се предлага с автоматична ръчна спирачка. По-скоро автомобилът е оборудван с ДВГ и шофьорът му не е я е поставил на „P” (паркинг).

Местните власти съобщиха, че няма ранени, както и индикации за щети на други превозни средства или замърсяване в резултат на инцидента. Не се съобщава какво се е случило с горката Skoda, но има шанс тя да бъде спасена, благодарение на бързите действия на доброволците, които извадиха колата, преди цялата кабина да се напълни със солена вода.


Skoda вода


0 от 500