IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как Jeep Grand Cherokee се озова на ледник в Аляска?

Наложи се хеликоптер да спасява закъсалия всъдеход

Автомобилите на Jeep са известни със своята висока проходимост, като техните създател, а и собственици твърдят, че няма условия, при които да закъсат.Наскоро обаче Grand Cherokee от първото поколение на модела се отклони от пътека в Аляска и трябваше да бъде изваден с хеликоптер от ледника Ник. Майсторът на офроуда се оказа затънал в тиня и стопена вода без никакъв шанс за измъкване.


закъсал Jeep


Чартърната компания Black Hawk изпрати спасителен хеликоптер, чиято цена за наемане е 8250 долара. Оказва се обаче, че автомобилът е изоставен извън маркираната пътека в защитена екологична зона. Когато шофьорът му закъсал, избягал пеша. След това небето „се е отворило“ и се е излял силен дъжд и това е попречило на спасителни екипи по суша да помогнат.

Инцидентът е станал на 20 юни – две седмици преди автомобилът най-накрая да бъде изваден. Спасителите първо са изпратили огромен камион с 38-цолови гуми, но дори този чудовищен екземпляр на автомобилостроенето не успял да стигне до закъсалия Jeep.


закъсал Jeep


Когато попаднал в капана, шофьорът се опитал да се обърне и да се върне на пътя, откъдето е дошъл. При дъжда обаче това се оказа невъзможно. Заради действията си водачът на автомобила е глобен с 400 долара – такава е санкцията за оставане на превозно средство без надзор за 72 часа в обществената зона на река Ник.

Шофьорът все пак се върнал на следващия ден и разбрал тежката ситуация. Той дори не успял да си намери колата, която била отнесена от водата в неизвестна посока. За да се измъкна от наказание, мъжът излъгал полицията, че колата е открадната, но по-късно в крайна сметка признал, че ключовете са у него.

Спасителите изпратили един хеликоптер да локализира местонахождението на автомобила. А след това втори – по-мощен, който да вдигне колата. Собственикът първоначално отказал да плати за „спасителната операция“, но след като бил заплашен с по-сериозни санкции, поел всички разноски.

0 от 500