IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Германия ще глобяват шофьори за затръшната врата

Вдигащите шум по такъв начин са заплашени с глоба от 80 евро

Общинските власти в германския град Ердманхаузен, провинци Баден-Вюртемберг, въведоха глоба за силен шум от автомобили, който може да се изрази в силно затръшване на вратите на товарни микробуси, в удари при разтоварване на палети със стоки , както и друи манипулации, свързани с такива превозни средства. Техните собственици са заплашени от глоба до 80 евро за неспазване на режима на тишина.


врата затръшване


Освен това са въведени глоби за работа на двигателя на празен ход, затръшване на гаражни врати и ненужно натискане на клаксони. Градските власти забраниха и влизането на мотоциклети и мотопеди в дворовете на жилищните сгради.

Всички приходи от глобите ще отидат в общинската хазна, а местните жители ще следят за прилагането на закона. Гражданите се призовават да подават сигнали до полицията за шумно поведение на водачи и мотоциклетисти. На свой ред, органите на реда са длъжни да реагирал на всички оплаквания.

Подобни санкции съществуват и на други места по света, като обикновено те са свързани с нивата на шум, извършвани при подобни действия. В някои държави са създадени дори специални служби, които следят за по-високи нива на шум от определените от закона.


0 от 500
  • #12
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    За клаксоните съм съгласен ,за щяло и нещяло се натискат свирките ,като на абитуриентски бал !
  • #11
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Хахаха, а що не отидат в имигрантските квартали пълни с турци, араби и друга *** и не им направят забележка за музиките, виковете и шума, който вдигат денонощно. Нека отиде там полоцията, ама не отива. Защо ли? В тези квартали до преди години са живели и немци. Познайте защо са се махнали от там? Защото на по-*** им съграждани, никой, нищо не може да им каже. Иначе немеца, ако си затвори по-силно вратата ще го глобят, а онези си правят каквото искат. Сбъркана работа.
  • #10
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Затова и не живея в ( преди 9 месеца )
    Будни граждани, които могат да те качат на бесилото. Данке Шийн.Всички, които се възхищават на това се призовават да си купят еднопосочен билет и да оставят България на истинските хора.
  • #9
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Сашш ( преди 9 месеца )
    Цялото население в Германия отново ще ги вкарат във Вермахта.Ще станат войници ,които няма да могат да мислят ,а само ще работят и плащат.Безмозъчни и безчувствени Роботи!
  • #8
    12 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    А дано, ама надали. Добре било наистина да са се загрижили за намалянето на шума поне в малките населени места. За съжаление всичко е прах в очите на хората. Значи напоследък разрешават дори и в събота да се работи на строителни обекти като нормален работен ден , т.е. от 7:00 сутринта и то без задръжки и съображения. Но да си затвориш багажника пречи. Толкова е прозрачна причината. Пари им трябват на швабите,нищо друго. Гледат да изцоцат работническата класа до дъно.
  • #7
    13 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Така трябва, също и много блъскат багажниците с все сила а то съвсем леко се дърпа отвътре и сам се затваря. За моторите да не говорим, цялата кола ми се тресеше от един до мен, никога не ми се беше случвало.
  • #6
    16 rate up comment 1 rate down comment
    До 3 и 4 ( преди 9 месеца )
    А така нека бай *** да научи немците как се прави държава
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Това градче е буквално под 0.0001% от населението на Германия :D (тоест под 8 000 души)
  • #4
    22 rate up comment 4 rate down comment
    До 3 ( преди 9 месеца )
    Така е колега. Едно време държави се превземаха с войни, а в наши дни със социален Инженеринг.
  • #3
    36 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Чудят се в Германистан каква нова простотия да измислят. Талибаните и ислямистите ги превзеха отвътре, а те за затварянето на вратите се притеснили. Има квартали в големите градове, където полиция не смее да влезе и съвсем скоро ще стане същото, както е във Франция, че и по-лошо дори. Французите поне вкарват 0рки от бившиъе си колонии ите знаят френски, а 0рките в Германистан не знаят масово немски. В някои градове ако знаеш турски или арабски ще се оправиш по-добре отколкото с немски.