IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ново BMW за по-малко от 7000 евро – има такова!

Електрически скутер решава проблеми с придвижването и паркирането в града

Паркирането е огромният проблем на големия град. Неведнъж на човек му се случва да обикаля дълго време в търсене на място. И ако намери такова, се оказва, че габаритите на автомобила са по-големи.


BMW CE 02


BMW предлага решение на проблема, като то е насочено към по-младата аудитория. Баварците пуснаха електрическа версия на своя скутер BMW CE 02, като цената му е 6765 евро. Машината се захранва от батерия с капацитет 1,96 кВт/, като мощността е 8 к.с. Максималната скорост е 95 км/ч, а пробегът – 90 км.

Зареждането става с външно устройство с мощност 0,9 кВт, а като допълнителен вариант се предлага по-мощно – 1,5 кВт. При използването на стандартния вариант времето за пълнене на батерията е 5,50 часа, а с другото зарядно – 4 чака.


BMW CE 02


За да предаде мощността на 14-цоловото задно колело, BMW използва система с двоен ремък. Мощността се предава към междинен вал, който след това задвижва вторичен ремък, свързан към задното колело. Звучи сложно, но от BMW казват, че това позволява постигане на най-добър център на тежестта и характеристики на управление.

Система за автоматичен контрол на стабилността, 75 см височина на седалката и твърдата на усукване двойна рама помагат на CE 02 да се справя и с неравни пътища. Спирачките са дискови с регулируеми лостове за зареждане.


BMW CE 02


0 от 500