IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Haval H5 получи 5 места и огромен багажник

Производството на второто поколение на големия SUV вече стартира

Китайският производител Great Wall представи второто поколение на Haval 5 и веднага започна неговото производство. Както е известно, по-рано под това име се предлагаше Great Wall Hover – SUV със среден размер, който дебютира през 2005 г. По-късно – през 2013 г., той стана част от гамата на дъщерната компания Haval, като претърпя няколко актуализации, преди окончателно да бъде спрян през 2020 г.


Haval H5


Сега дебютира второто поколение на модела, което запазва рамната конструкция и високата проходимост на предшественика си. Това е огромна кола, сравнима по размер с Nissan Patrol или Toyota Land Cruiser 300. Дължина та е 5190 мм, широчината - 1905 мм, а височината - 1835 мм. Пътният просвет е 200 мм, като вторият H5 може да преодолее брод с дълбочина 600 мм.

В основата на модела е пикапът Great Wall Poer KingKong, от когото са взаимствани рамата, цялото шаси, предната част на каросерията и интериорът са обединени с него. Дори междуосието на новия SUV е същото като това на стандартен пикап - 3140 мм (KingKong се предлага и в дълга версия с 3410 мм между осите. Отпред има независимо окачване с двойни напречни носачи и непрекъснат мост отзад.


Haval H5


Haval H5 се предлага с два 2,0-литрови двигателя за избор. Това са турбодизел с мощност 166 к.с. и бензинов турбомотор с 218 к.с. Засега е обявена само 8-степенна автоматична трансмисия, но ще има и механична. Системата за задвижване на всички колела идва от пикапа – тя не е включена постоянна, като има твърдо окабелен преден мост и редуктор, управляван от бутони в салона.

Интериорът също повтаря този на пикапа, поне в по-голямата си част. Haval H5 има цифров приборен панел, мултимедийна система с 12,3-инчов екран, предни седалки с електрическо управление и панорамен покрив. Вместо климатроник обаче се предлага конвенционален климатик.


Haval H5


Въпреки голямото пространство в салона, което позволява добавянето на трети ред седалки, новият Haval 5 ще бъде достъпен само с 5 места. Багажникът е огромен, но обемът му не се съобщава.

Производството на модела в Китй вече започна, като първите бройки ще бъдат на разположение на дилърите в края на годината. Цените ще варират между 15 000 и 22 000 долара, но все още не е ясно дали H5 ще се предлага и на чужди пазари.


Още снимки на новия Haval H5 - вижте в галерията:


0 от 500