IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall представи офроуд-чудовище

Пикапът Poer Cyber има 6 колела и 5 заключващи се диференциала

Компанията Great Wall представи шестколесния пикап Poer Cyber Pickup. По информация на Carscoops, автомобилът ще бъде с хибриден силов тракт и ще се продава от тунинг-ателието Cyberspace.


Great Wall Poer Cyber ​​​​Pickup


Иновацията е създадена на базата на стандартния пикап Great Wall Shanghai Poer, към който е добавена трета ос и каросерията е разтегната. Освен това външният вид на автомобила е променен: има нови брони и нова радиаторна решетка с интегрирани LED елементи в нея.

Дължината на Great Wall Poer Cyber ​​​​Pickup е 5.95 м. Това е с 52 см по-дълго от стандартния Shanghai Poer. Теглото на автомобила не надвишава 3500 кг. Както твърди автомобилният производител, Poer Cyber ​​​​Pickup не е просто пикап с шест колела, а цяла платформа, на базата на която можете да се създават и други офроуд превозни средства.


Great Wall Poer Cyber ​​​​Pickup


Новостта разполага с пет заключващи се диференциала - три са монтирани на всяка от осите и два са разположени между тях. При шофиране по обществени пътища водачът може да изключи предния мост, за да пести гориво.

Силовият тракт на пикапа е хибриден. Трилитров V6 с турбокомпресор с мощност 360 к.с. работи заедно с електрически мотор и деветстепенна автоматична трансмисия. Системната мощност на инсталацията е 517 к.с., а максималният въртящ момент е 750 Нм.


Още снимки на офроуд-чудовището на Great Wall - вижте в галерията:

0 от 500