IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Фенове на Great Wall платиха разработката на мощен всъдеход

Парите, нужни за направата на Tank 300 с V6 двигател, бяха събрани за... 6 секунди

Марката Tank, собственост на китайския концерн Great Wall, събра пари от своите потенциални клиенти, за да разработи мощна версия на SUV с рама Tank 300.


Great Wal Tank 300


За реализиране на проекта бяха нужни 3 млн долара, като производителят обяви краудфандинг кампания на официалния си сайт в интернет. Тя приключи само 6 секунди по-късно, когато цялата сума вече беше събрана от фенове на марката.

Според правилника на кампанията всеки, който финансира разработката на мощния SUV, може да стане собственик на една бройка от модела. За 6 секунди са се появили 61 000 кандидати, като всеки от тях е внесъл различна сума. Това му позволява да бъде продуктов партньор в проекта.

От компанията-производител добавят, че разработката на всъдехода ще приключи през второто тримесечие на 2024 г., като производството му ще стартира незабавно. Цената на специалната офроуд-версия на Tank 300, която ще получи двигателя от „баткото“ Tank 500 – V6 с 360 к.с. и 500 Нм, ще бъде около 136 000 евро.


0 от 500