IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Изоставено дилърство на Saab стана жертва на славата си

Над 20 коли престояха десетилетие в салона, преди да бъдат атакувани от вандали (ВИДЕО)

Преди няколко години във форумите на собственици на Saab се появи информация за изоставено, но перфектно запазено представителство на марката във Франция. Това обаче привлече не само ценители на колите на изчезналия вече бранд, но и хора с очевидно лоши намерения.


Saab шоурум


Цялата история е доказателство, че е добре някои неща да си остават тайна. В продължение на 10 години колите в този шоурум на Saab си остават непокътнати, но веднага щом се появи информация за изоставеното дилърство към него се отправиха не само фенове на шведската марка, но и обикновени хулигани, които нанесоха сериозни вреди.

Историята на това представителство на Saab във Франция започва през 1972 г. като семеен бизнес. Той процъфтява, докато автомобилите на марката се радват на добро търсене на пазара. В началото на века здравето на един от двамата братя, които са собственици на дилърството, започва да се влошава. Именно той е човекът, който до този момент управлява бизнеса, но в един момент е принуден да го повери на брат си, които не се справя и скоро след това компанията фалира.


Saab шоурум


През 2010 г. шоурумът затваря врати, но по неизвестни причини имотът така и не е продаден. През следващите 10 години автомобилите продължават да събират прах, а бюрата в офисите все още са отрупани с официални документи и канцеларски материали.

За съжаление през последните няколко години информация за дилъра започна да изтича в интернет, което привлече вандали и крадци. През 2021 г. снимките бяха публикувани в блога на Saab, а две години по-късно автомобилният салон, в който има коли и на трите основни френския марки – Peugeot, Citroen и Renault, е тъжна гледка. Почти всички автомобили са разбити и от тях са свалени части. Вандалите не са пожалили и офисите, които също са разграбени.



0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Вин ( преди 9 месеца )
    Толкова е неясна ситуацията, че е излишно да се коментира! Просто, ако има някой заинтересован, трябваше да ги разпродадат или да си плащат СОТ!
  • #2
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Ако са им били ценни е нямало да стоят 10 години. Същите като един съсед от15 години е в Германия , все големи пари печели а да видиш какъв рев беше миналата година когато му разбиха вратата на 40 - годишната панелка
  • #1
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Културолог ( преди 9 месеца )
    Във Франция има много лекари, инженери... всякаква интелигенция.