IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Eто я най-после новата Dacia Duster

Третото поколение сменя изцяло и дизайна, и платформата

Третото поколение на Dacia Duster вече е готово и папараци успяха да го заснемат по време на пътни изпитания, макар и под сериозен камуфлаж. Кадрите бяха публикувани от Motor1. Румънският кросоувър ще дебютира най-вероятно още в края на тази година и ще постъпи в продажба още в първите месеци на 2024.
    
    
Dacia Duster, 2024
Новият Duster под камуфлаж. Снимки Motor1   
        
Kамуфлажът скрива повечето елементи от дизайна, но все пак показва широките хоризонтални предни светлини, както и вградената във внушителната броня предна решетка. Профилът на автомобила е дори по-масивен от досегашния, джантите са с по пет V-образни спици.

По всичко личи, че новият Duster ще е в същата стилистика като прототипа на по-големия Bigster, показан още преди две години.

Освен сериозните промени в дизайна, третата генерация ще донесе и радикално преобразяване в архитектурата. Първите две поколение на модела ползваха доста остарялата вече платформа от второто поколение на Renault Clio. Третото ще бъде построено върху актуалната CMF-B платформа, на която са Captur и Arkana.
   
   
Dacia Bigster
Прототипът на Dacia Bigster. Серийната версия на по-големия SUV ще дойде след новия Duster
   
       
За двигателите още не се знаят конкретни детайли, но със сигурност се запазват вариантите с двигател с вътрешно горене. Към тях ще се присъедини вече предлагащият се в Jogger пълен хибрид, а също и плъг-ин хибрид, със сходни показатели с плъг-ин хибрида Captur. Все още не е ясно дали дизеловият двигател ще оцелее.

И новият Duster, както и досегашните, ще се произвежда в завода на Dacia в Миовени, Румъния.
  
    
Още шпионски снимки на Duster вижте в ГАЛЕРИЯТА:


  
   

 

0 от 500