IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Лада Нива стана пикап - но с комична товароносимост

Новият модел може да носи едва половината от товара на някогашните пикапи Dacia от социализма

В руската преса се появиха първите снимки на новата Нива Пикап, разработена на базата на офроудъра Lada Niva Travel. Проектът е на компанията Alpha Automative Technologies, която има чисто нов завод за щамповане на каросерийни панели в Бирюлево край Москва. Компанията смята, че търсенето за такъв тип автомобил на руския пазар надхвърля 4000 бройки годишно.
   
     
Нива Пикап
     
        
Повечето коментатори оценяват като симпатичен външния вид на Нива Пикап, но отбелязват твърде комичната й товароносимост - едва 500 килограма. Дори старите пикапи Dacia от времето на социализма, преди идването на Renault, можеха да носят до един тон.

Но при едва 80-те коня мощност на Lada Niva Travel това е вероятно максимумът, на който задвижването е способно. Пружинното окачване на офроудъра също не е особено благоприятно за тежки товари.
    
    
Dacia Pick-Up
Даже примитивните Dacia Pick-Up от ерата на Чаушеску можеха да носят до един тон товар
     

        
За да превърнат Travel в пикап, в Alpha са удължили междуосието и задния надвес. За момента компанията няма договореност с АвтоВАЗ, производителя на Niva Travel. Но според анализатори няма проблем да се започне такова партньорство, защото компанията от Толиати отдавна вече не произвежда свой собствен пикап.
   
   
Още снимки на прототипа Нива Пикап вижте в ГАЛЕРИЯТА:


  
   

 

 

0 от 500