IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW представи най-мощния си автомобил с 4 цилиндъра

X1 M35i xDrive дебютира с агресивен външен вид и 312 к.с. под капака

BMW разкри топ-версията на своя базов SUV – X1. Тя се казва M35i xDrive, като получава най-мощния 4-цилиндров двигател на марката, агресивен външен вид и редица хардуерни подобрения. Той също така е и първият продукт на BMW с най-новата информационно-развлекателна система iDrive 9.


X1 M35i xDrive


Макар и да не е чистокръвен М-модел, този SUV предлага някои забележителни характеристики. Неговият 2,0-литров турбомотор е получил редица промени – по-здрав колянов вал, оптимизирана система за подаване на масло и капачки на основните лагери, пренесени от 6-цилиндровите двигатели на BMW. Така моторът развива 312 к.с. и 400 Нм въртящ момент, което е значително увеличение спрямо 241 к.с. на базовия модел.

Мощността се насочва към четирите колела чрез системата xDrive на BMW, която е съчетана със 7-степенна трансмисия с двоен съединител с механичен диференциал с ограничено приплъзване, вграден в нея. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,2 секунди, а максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 кч/ч.


X1 M35i xDrive


Автомобилът получава и нова интегрирана спирачна система. X1 M35i сега е първият M Performance модел, който се предлага с опционалната M Compound система, използваща четирибутален апарат с пробити дискове на предните колела и еднобутални модули отзад. Те са „скрити“ зад 19-цолови джанти в стандартния вариант, а като опция се предлагат 20-цолови. Стандартна част от оборудването е М-окачването, комбинирано със спортни настройки на управлението.

Както подобава на флагман на модела, това X1 получава агресивен екстериор с по-големи въздухозаборници в предната част, изпъкнали разширения на страничните прагове, специфичен за модела спойлер на покрива и задна престилка с нов дифузьор, включващ четири изпускателни тръби.


BMW X1 M35i xDrive


Акцентът в купето - в допълнение към опционалните M спортни седалки, тапицирания с алкантара арматурен панел и тавана в цвят антрацит, е най-новата версия на информационно-развлекателната система iDrive на BMW. Версията X1 M35i xDrive е първият модел на баварската марка, който получава новата технология iDrive 9, която включва нов дизайн на началния екран и подобрена структура на менюто, вдъхновена от потребителските електронни устройства.

Продажбите на новата топ-версия на X1 ще стартират през есента, като първите доставки до крайни клиенти са предвидени за октомври. Както и останалите версии на модела, X1 M35i xDrive ще се произвежда в завода на BMW Group в Регенсбург. Цените започват от 62 000 евро.


Още снимки на мощния SUV - вижте в галерията:

0 от 500
  • #3
    11 rate up comment 5 rate down comment
    До номер 2 ( преди 9 месеца )
    То понеже първа серия и х1 хич не са пластмасови щайги :D не, че Тесла е еталон, но технологично ги бие в земята всички. Явно това искат хората - иновации. Все им е тая от какъв вид пластмаса им е жабката. И последно - модел У е най-продаваната кола в Европа. Мислиш ли, че това нещо, наречено Х1 ще в бие? ;)
  • #2
    6 rate up comment 6 rate down comment
    До долния ( преди 9 месеца )
    Шкода е в една лига с Дакия
  • #1
    7 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Тесла може да я сравняваш с Шкода, но не и с БМВ. По това личи колко си в час, щом сравняваш пластмасовата щайга с което и да е БМВ.