IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen не вижда смисъл в електрически Beetle

Възраждането на модела отпада като вариант, същото важи и за Scirocco

Слуховете за възраждането на Volkswagen Beetle в ерата на електрическите превозни средства вървят в интернет от години. Базираният във Волфсбург автомобилен производител прекрати производството на легендарния модел и и все още не е представил негов пряк наследник. Явно обаче електрическия Beetle няма да има, като това беше потвърдена от главния изпълнителен директор на Volkswagen – Томас Шафер.


VW Beetle


Причината за това решение не е заради липса на финансови средства или на ресурси и врече за направата на такъв автомобил. Beetle просто е излишен от чисто маркетингова точка, като това важи и за други легендарни модели на Volkswagen.

„Някои автомобили са били популярни по своето време, но е напълно безсмислено да ги връщаме. Изобщо не съм се замислял за връщането на Beetle. Същото се отнася и за Scirocco – той имаше своите добри дни, но след това дойде нов модел. Не бива да правим това отново, а трябва да продължим напред“, обясни Шафер

Интересното е, че предшественикът на Шафер начело на VW - Херберт Дийс, подкрепяше идеята за направата на Beetle, базиран на платформата MEB, който да се появи през това десетилетие. Според него, историческите модели на марката не бива да бъдат отпращани с лека ръка, тъй като те имат място в бъдещето на германския производител.

Освен това, преди няколко години VW регистрира търговската марка е-Beetle в Европа. Сега обаче се оказва, че електрическата стратегия на марката се е променила напълно след смяната на ръководителя.


0 от 500