IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Volkswagen Golf едва се справи с „Лосовия тест“ 

Максималната скорост на хечбека беше 72 км/ч (ВИДЕО)

Volkswagen Golf от осмо поколение, или по-точно последният фейслифт, не впечатли експертите с възможностите си при проверка на „Лосовия тест“ - изпитание, което симулира реакция при внезапно появило се на пътя животно, става ясно от видео, публикувано в YouTube канала на Teknikens Värld.

 

Volkswagen Golf -1

 

За теста е използван Volkswagen Golf 1.0 eTSI DSG. Тази версия е оборудвана с меко хибридно задвижване с 1,0-литров двигател и електрически мотор със 110 к.с. и 200 Нм въртящ момент. Ускорението до 100 км/ч отнема 10,6 секунди, а максималната скорост е 202 км/ч. 

Според тестващите автомобила те са очаквали повече от Volkswagen Golf. Въпреки ниското тегло и компактните си размери, хечбекът страда от недозавиване. Експертите смятат, че колата трябва да има по-добър баланс и реакцията на волана е прекалено остра. Първо водачът премина през трасето с конуси със скорост 72 км/ч, а многократните опити за по-високи скорости са неуспешни. Но все пак специалистите му дават оценка „Одобрен“.

 

Volkswagen Golf -2


Преди две години същото поколение отново бе подложено на проверка с „Лосов тест“ и тогава хечбекът се провали при теста със 77 км/ч, като удари два от конусите и не успя да се върне обратно в полосата на движение. Преди това автомобилът премина изпитанието с 69 км/ч.

Показателите на новия Golf тогава обаче отстъпваха на тези на предшественика му, който преодоля без удар конусите при 76 км/ч, но при 77 км/ч все пак блъсна един от тях.

 

 

 

 

През 2024 г. Volkswagen ще пусне на пазара сериозен фейслифт на осмото поколение Golf, който ще бъде и последната версия на легендарния модел с двигатели с вътрешно горене. Електрическото, девето поколение Golf ще се появи към края на десетилетието, но не по-рано от 2028 г.

 

 

0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Баче Кико ( преди 9 месеца )
    Шегуваш ли се, Дачията е недоразумение, което освен за служебен автомобил, не става за нищо друго!Колкото до управлението на Golf - кара се изключително лесно, супер маневрен автомобил! Но явно сте виждали такива автомобили само в списанията и сайтовете!
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    до 6 ( преди 10 месеца )
    Хубаво Континентал, но кой? Еко контакт или Премиум контакт. Съмнявам се да са вторите. Предната ми кола дойде с Еко контакт и в интерес на истината не беше никак лоша гума. Странното е че на сухо търпяха критикиа но на мокро бяха идеални.
  • #6
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Аз до номер 2 ( преди 10 месеца )
    Нищо подобно Дачия идва с Конти и е много повече кола от голф
  • #5
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Скъсани боксерки ( преди 10 месеца )
    Голф никога не е имал добро управление. Когато излезе тройката, АутоБилд я нарекоха летящ ковчег...
  • #4
    15 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Този тест за да се справиш се искат 77км, така че не, не се е справил, доста сувове включително този който карам има които се справят по-добре от такава кола което е срам и позор.
  • #3
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Тоа па ( преди 10 месеца )
    Какъв автомобил е тая инвалидна количка?
  • #2
    15 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    В това упражнение гумите имат голямо значение. А почти всички коли базово идват с доста "пластмасови" гуми с ултра ниско съпротивление при търкаляне, освен във високите версии - обикновено големите джанти идват и със сериозни гуми.
  • #1
    10 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    72 км/ ч е с много добра скорост за кола с еднолитров мотор! Спрете да плюете по всичко, което не е руско! Нещастници! Не стига, че съ ви събрали с конглокс за некадърници и никой от вас няма понятие от автомобил.