IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Клонинг на Peugeot 3008 с plug-in хибрид струва само 20 500 евро

Този SUV обещава електрически пробег от 200 км и разход от 2,8 л/100 км

Ако ви кажат, че plug-in хибриден SUV с 200 км електрически пробег струва 20 500 еврро, със сигурност ще останете изненадани. Е, толкова ще трябва да платите в Тайланд за покупката на Haval H6 PHEV, който до голяма степен копира Peugeot 3008.


Haval H6 PHEV


Това си личи от предната част, която е подобна на тази на френския SUV (съответно и на по-големия 5008), като решетката с тризмерен ефект и формата на фаровете също са в стила на моделите на Peugeot. Задната част има собствен дизайн със светлини, съединени от червена лента.

Задвижващият механизъм с комбинирани цели 330 к.с. е съставен от 1,5-литров бензинов турбодвигател и електромотор. От Haval не съобщават за мощността на двата двигателя по отделно, но посочват средния разход, който е 2,82 л/100 км (по цикъла WLTC).


Haval H6 PHEV


Размерите на китайския SUV са дължина 4,68 метра, широчина – 1,88 метра, височина – 2,73 метра и междуосие – 2,73 метра. Така, по размери, Haval H6 попадна сред модели от среден клас като Skoda Kodiaq, Toyota RAV4 и много други.

Моделът е оборудван с батерия с капацитет 41,8 кВт/ч, като на това се дължи впечатляващия пробег само на електричество. Производителят не посочва време за зареждане и с какви станции е съвместим.


Haval H6 PHEV


Интериорът представя малък цифров приборен панел и централен екран в плаваща позиция, заедно с няколко конвенционални контролера точно под дисплея и под вентилационните отвори.


0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Пижо може само да си мечтае да направи такава кола, с една дума френски кич за жени не е нужен на никой!
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Сашо ( преди 9 месеца )
    Височина 2,70 това е високо колкото спринтер
  • #6
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Голямата част от тези изисквания за екология и безопасност са с почти никаква стойност (най-ярък пример скандалът с двигателите на ВАГ, или възглавниците дето убиват). Редовно имаш новини за това как хибриди харчат двойно повече и как ако при челен удар застъпването или скоростта не е точно като на тестовете резултатите са трагични. Цялата работа е да се пречи на Китай, ама и това беше до време
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Това не пеиличана 3008, ама ни най малко
  • #4
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Хавал и в момента продават хибрид със същия двигател в БГ и цената е 85к. Този е плъгин - няма да е по-евтин, като дойде тук
  • #3
    8 rate up comment 0 rate down comment
    до алибаба ( преди 9 месеца )
    Ами поръчай си оттам де. Само да ти кажа че мито, ДДС и хомологация са ти 70-80% от покупната цена. и то ако не сменяш части. После започва забавлението. Освен ако не говориш мандарин или опростен китайски трябва да си намериш нов софтуер. Счупи ли се нещо пак алибаба и чакане мита и т.н. Майстори няма и всеки ще се учи върху твоята кола. Ако има онлайн функции - забравяш ги. Мултимедията сигурно ще ти иска китайски аналог на гугъл акаунт, даже има малък риск колата да е неизползваема без него.
  • #2
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    В алибаба е пълно с електрички, от 20к долара почват а тук за някаква пластмасария Рино Меган Етех 100к лева.
  • #1
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    20 000 евро в Китай, 20 000 евро в Тайланд. Да, ама за да покрие стандартите за безопасност за пускане на пазара в ЕС цената ще се вдигне поне с 50% и 30 000 евро вече е друго, така че за какво ни занимавате с цени на автомобили по други континенти, като нямат нищо общо с нашата действителност?!