IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Излизането на турския електромобил в Европа се отлага

Причината е в огромния интерес към Togg T10X на местния пазар

Първият електрически турски SUV Togg T10X скоро няма да пристигне на пазарите в Западна Европа, въпреки че това се очакваше да стане още догодина с доставки в Германия, Франция, Нидерландия и Белгия. Производителят е потвърдил пред германски вестник, че се налага отлагане поне до 2026 г. поради много важна причина - огромно вътрешно търсене, което надхвърля всички очаквания и не позволява износ зад граница.

 

Togg T10X-2

 

Потвърдените поръчки за новия Togg T10X само до месец март бяха над 180 000 и това принуждава мениджърите на компанията да увеличат дневното производство от 40 единици до 160 автомобила на ден.

Тази специална ситуация би предизвикала оставки на хора с високи позиции във всяка марка, но Гюрджан Каракаш – главен изпълнителен директор на компанията, я приема като гратисен период за тестове на качеството, информира Мotor.es.

 

Togg T10X-3

 

Според него така ще има време да се проверят дали всички системи работят правилно и да се разреши всяка необичайна ситуация или грешка, свързана със стабилността на софтуера за управление на автомобила преди да напускане границите на страната.

Турската компания представи Togg T10X като алтернатива на Volkswagen ID.4 с една версия с електромотор с 215 к.с., но с батерия с две нива на капацитет - 52,4 кВт/ч и 88,5 кВт/ч, така че максималната му автономност с едно зареждане варира от 314 км до 520 км.

 

 

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Geri Ohara ( преди 10 месеца )
    Уж на всеки 3 минути щеше дасе произвежда един автомобил но през месец май само 60 автомобила са връчени на клиентите
  • #2
    15 rate up comment 6 rate down comment
    До коментар 1 - Гань ( преди 10 месеца )
    А Бай *** - българина какво върти? Най-бедия, простия, мързеливия, необразования, комплексирания и филмиран индивид в цяла Европа!? Само питам...
  • #1
    8 rate up comment 20 rate down comment
    Striker ( преди 10 месеца )
    Страшна работа! А в багажника Аамет върти дюнери и фалафели! Кой ще даде торба с пари за нещо проектирано/изкопирано в Анадола?! :)))