IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini строи комплекс от луксозни вили в Испания

Tierra Viva е първият европейски жилищен имот на италианската марка

Производителят на Lamborghini ще строи луксозни вили в Южна Испания. Комплексът Tierra Viva ще се намира на 10 минути път с кола от Марбея и ще се състои от 53 къщи. Всяка от тях ще има собствен басейн, градина, гараж, няколко тераси и луксозен интериор, създаден от дизайнерите на Lamborghini.


Lamborghini вили


Това е първият в Европа жилищен комплекс Lamborghini, като той ще бъде построен на хълм близо до село Бенахавис, откъдето се открива спираща дъха панорамна гледка към Средиземно море. Курортният град Марбея и яхтеното пристанище Пуерто Банус са само на 10 минути с кола. Комплексът ще включва вили от три типа - Diamante, Zafiro и Emeralda.

Тенденцията, автомобилни производители да строят луксозни имоти, набира скорост. Началото беше дадено от Aston Martin, по-късно се включиха Bentley, Bugatti, а сега и Lamborghini, като всички те представиха своите проекти в тази област. Bentley, например, привлече подкрепата на предприемача Dezer Development и архитектурното студио Sieger Suarez Architects, с които възнамеряват да построят 60-етажен небостъргач на брега на Атлантическия океан в град Съни Айлс Бийч (Флорида, САЩ).


Lamborghini вили


На свой ред, Bugatti възприе различен подход и реши да построи първия си дом в Дубай. В негово сърце - бизнес района Business Bay, ще има 42-етажна кула Bugatti Residences, демонстрираща най-новите тенденции в архитектурата. Фасадата ще се извива леко като крайбрежието на Френската Ривиера, а жителите ще имат собствен плаж в средиземноморски стил.

Мезонетите Sky Mansion с две, три и четири спални ще бъдат кръстени на курортните градове - Кан, Сен Тропе и Монако. Според някои доклади цените на апартаментите в Bugatti Residences ще започват от близо 5 млн евро.


Още снимки на новия проект на Lamborghini - вижте в галерията:


0 от 500