IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Австрийци ще строят в Русе завод за автомобилни компоненти

Предприятието на Gebauer und Griller ще произвежда кабелни снопове за електромобили

Австрийската GG Group (Gebauer and Griller) – доставчик на кабели и кабелни снопове, ще строи нов, производствен завод в България. Според компанията началото на изграждането на съоръжението с площ 11 000 кв. м ще е до края на тази година в Русе.

 

GG_Grouр-1

 

В съобщение на GG Group се казва, че в бъдещия нов завод ще работят 100 души. Особено в началото продуктовият фокус ще бъде върху HV кабелни снопове за електрически автомобили от реномирани европейски производители. За в бъдеще е възможно разширяване в други сегменти.

GG Group информира, че е глобална група от компании, които произвеждат технически висококачествени кабели, проводници и снопове за автомобилната индустрия и различни индустриални сектори повече от 80 години. В момента компанията управлява заводи в Пойсдорф (Австрия), Микулов (Чехия), Бълци (Молдова), Сан Хуан дел Рио (Мексико) и Шенянг (Китай), като в GG работят около 4000 души по целия свят.

 

GG_Grouр-2

 

Поръчките към компанията обаче са нараснали и GG вече планира ръст на обема за финансовата 2023/24 г. Следователно от финансовата 2024/25 г. е необходимо разширяване на производствения капацитет, което не може да бъде реализирано само в настоящите фабрики.

В съобщение на компанията се казва още, че „по този начин GG отговаря на непосредствените изисквания на своите клиенти за допълнителен производствен капацитет в икономически привлекателен и политически стабилен регион. Обектът в Русе убеди с благоприятното си географско местоположение в близост до границата с Румъния, икономически изгодни демографски условия и възможност за по-нататъшни разширения в дългосрочна перспектива“.

 

GG_Grouр-3

 

„С новосъздадените мощности в Русе ние отговаряме на изричното търсене на клиентите за допълнителни, високотехнологични производствени възможности, които могат да се разрастват според качествените и количествените изисквания и нужди на нашите клиенти“, казва Холгер Фастабенд , директор в GG Group.

Николаус Грилер, председател на Комитета на акционерите и член на Надзорния съвет на GG Group, добавя: „От страна на собствениците е от съществено значение активно да подкрепят и помагат за оформянето на планирания растеж на GG Group. Това разширяване ще ни позволи да реализираме нашия пазарен потенциал и да продължим да инвестираме в бъдещи технологии в дългосрочен план.“

 

 

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Не случйно е в Русе. Ще си вкарат от Румъния, ако ж България на могат да намерят досатъчно.
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До 1 ( преди 10 месеца )
    Шенянг и Мексико са около нашето ниво а Чехия си е средноевропейско над нашето и над 700 в евро минимална така, че какво им е на държавите освен Молдова. Така или иначе и в Норвегия и Сингапур да имаха заводи едва ли има основно значение за това какви ще са заплатите тук..
  • #6
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    700 лева,700 лева.Ами без хич?Не сте си лягали гладни,това е.
  • #5
    1 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    И кой ще работи??
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    не са разговаряли с мафията още, да не отидат и те в турция
  • #3
    8 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    До 1: Каква заплата за нискоквалифициран труд - малограмотни хора навиват кабели по схема. Подобни високопарни "инвестиции" има и на други места в България без никакъв резултат върху стандарта на живот в общините, в които се намират.
  • #2
    7 rate up comment 9 rate down comment
    смех ( преди 10 месеца )
    Няма работници завод строят
  • #1
    9 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Заплата? Или да не питам... - като гледам къде са другите предприятия (Чехия, Молдова, Мексико и Китай), явно се гони дъното на неквалифицираните работници, т.е. и на 700 лв. ще трябва да се радват... :-(