IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво става, ако на спортна кола се сложат пластмасови колела?

Тази определно много странна идея е реализирана на Toyota Supra (ВИДЕО)

Може ли автомобил да се движи с тънки, пластмасови колела? Влогъри предизвикваха физиката, като монтираха прозрачни джанти на Toyota Supra Mk4, но експериментът е най-вече за търсене на популярност в социалните мрежи, информира Carscoops.

 

Toyota Supra с пластмасови колела-2

 

Toyota Supra е ценена сред любителите на бързото шофиране. Моделът е оборудван с 3,0-литров двигател с атмосферно пълнене или турбокомпресор, в зависимост от модификацията. Топ опциите дават мощност 330 к.с. и 440 Нм въртящ момент. Ускорението до 100 км/ч отнема 5,1 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч.

В този експеримент липсата на гуми и минималната дебелина на колелата карат Supra да се чувства като кънкьор на лед, което прави управлението и спирането практически неефективни. Специално изработеният комплект „стъклени колела“ са много тънки и изглеждат доста крехки. И колата се движи по чакълест път.

 

Toyota Supra с пластмасови колела-1

 

Колелата не дават на Toyota Supra достатъчно сцепление, за да се държи уверено на пътя. Поради това се налага шофьорът да се движи с ниска скорост. След известно време задното дясно колело все пак се чупи, но автомобилът е без щети и не се нуждае от ремонт.

В крайна сметка в епохата на социалните медии, където властват скандалните лудории и странните предизвикателства, дори автомобилният свят, противопоставяйки се на разума, не е имунизиран срещу преследването на интернет слава.



Видеоклипове като този може да изглеждат тривиални на пръв поглед, но често се отличават с генерирането на гледания и разпалването на дискусии. В това отношение Toyota Supra с прозрачни джанти със сигурност е изпълнила целта си, защото има почти 9 милиона гледания.

 

 

0 от 500