IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хечбек с нарязани наполовина задни гуми е най-странното 6х6

Екипът на Garage 54 продъжава с шантавите си проекти (ВИДЕО)

Руските блогъри от Garage 54 са добре известни по цял свят с нестандартните си проекти, разширявайки границите на възможното. Каналът им в YouTube е пълен с шантави проекти, като последният не е различен. Екипът направи превозно средства 6х6, но с наполовина срязани задни гуми.


Garage 54


Машината има четири пълноценни колела, но е с три оси и шест главини. Просто на последните е поставена по половин гума, което е доста странно решение. Екипът обаче иска да разсее скептицизма и тества странно изглеждащия автомобил, в чиято основа е Lada-2109.

Двете полуколела се въртят така, че едната половина винаги е в контакт със земята. Това може да изглежда като брилянта инженерна идея, но още в началото на теста се виждат недостатъците на конструкцията. Всяко колело на задните оси се бори за сцепление в зависимост от пътната настилка, като неравностите и дупките допълнително затрудняват движение.



Гумите изискват стабилен контакт, за да се въртят, а огромните пролуки между половините на колелата също не помагат, тъй като разтърсват колата при всяка завъртане. Не е нито удобно, нито практично и както признават и самите автори на проекта, по-доброто решение е да се поставят кръгли гуми и на допълнителната ос.


0 от 500