IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко части могат да бъдат премахнати от Tesla, без тя да забележи?

YouTuber съблече Model 3, за да разбере кога колата ще спре да работи (ВИДЕО)

Съвременните автомобили обикновено предупреждават водача, ако има отворена врата или ако някой от пътниците не носи предпазен колан. Това обаче се прави заради безопасността на хората вътре, въпреки че понякога е малко досадно.


Tesla


Приема се, че ако дадено превозно средство остане без някои свои детайли, сензори ще забележат липсата и ще блокират двигателя. YouTuber-ът Крис Щайвбахер реши да провери колко части може да свали от Tesla Model 3, преди колата да спре да работи. И както се оказа има доста такива детайли - врати, багажник, седалки, предпазни колани, брони и няколко други неща, като без тях колата е още по-лека и съответно по-бърза.

Факт е, че на централния екран на електромобила започнаха да се появяват съобщения за грешки, но както се вижда във видеото, нещата не приключват дотук. Самият Крис разказва, че може да направи „някои неща“, с които да излъже колата и тя да си мисли, че всичко е наред. Съответно, свалените детайли все още са не нея.



Още през януари екипът от същия този YouTube-канал B is for Build публикуваха видео, в което обявиха закупуването на четири повредени от наводнение автомобили на Tesla. Тогава Крис обяви, че ще използва колите като източник на части за други автомобилни проекти .

Във видеото от началото на годината той се опита да запали доста увреден Model S, като навсякъде хвърчаха искри навсякъде. Сега той се опитва да модифицира единствения Model 3, увреден от наводнение, който беше закупен преди почти половин година.


0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Понито ( преди 10 месеца )
    Не знам, но на моето бмв ако сипеш грешно масло, дори с малка разлика във вискозитета верно на таблото изписва "да го дух***ш" и нарочно те вкарва в авариен режим докато не сипеш правилното. Същото понякога става и след като сипя бензин от някоя супер забутсна съмнителна бензиностанция (мн рядко, но понякога се случва).
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Какво ли не правят хората за да си показват грозните физиономии по ъубата
  • #4
    11 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Петре, колата не е живо същество, че да забелязва. Колата може да сигнализира, но да забелязват могат само хората и животните. Пълни дупки сте в този сайт.
  • #3
    11 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Ама я прочете статията. Те хората това искат.
  • #2
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    На моята кола като к сваля калникът, като дам на контакт изписва на таблото "без калник не тръгвам за никъде" и не иска да запали. По-смешна статия не бях чел!
  • #1
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    На моята кола като