IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Toyota Land Cruiser Prado получава познат дизайн

Всъдеходът ще се отличава от Lexus GX по радиаторната решетка и оптиката

Интересни рендери показват как ще изглежда новото поколение на Toyota Land Cruiser Prado. Всъдеходът трябва да бъде показан официално до края на годината, но колегите ни от Carscoops вече имат отговор за визията му. Именно дизайнерите на този сайт създадоха рендерите на новото поколение Toyota Prado, които ни показваме. Изображенията са базирани на наскоро представения Lexus GX 2024, който всъщност е луксозна версия на Prado.


Toyota Land Cruiser Prado


Съдейки по рендерите, новата Toyota Land Cruiser Prado ще стане значително по-фасетирана на външен вид. Дизайнът показва чертите на класическия Land Cruiser 70, но в същото време има и доста авангардни нотки. От Lexus GX всъдеходът на Toyota се различава основно по радиаторната решетка и оптиката. Още нещо интересно е, че дължината на новата Toyota Land Cruiser Prado ще се увеличи до 5 метра.

Интериорът на Toyota Prado 2024 не е показан. Най-вероятно всъдеходът ще получи виртуално арматурно табло и голям сензорен екран, като премиум брат си GX. Ще се предлагат версии с 6 и 7 места.


Toyota Land Cruiser Prado


Автомобилът ще бъде свързан с Toyota Land Cruiser 300, тъй като ще бъде изграден на платформата TNGA-F. От него иновацията ще вземе назаем и 3.5-литровия битурбо V6 мотор, който е с мощност 354 к.с. и с 10-степенна автоматична скоростна кутия. Ще се появи и хибрид, както и 2.8-литров турбодизел.

Разбира се, новата Toyota Land Cruiser Prado ще запази задвижването на четирите колела с редуктор и блокиращи диференциали. Освен това ще се предлагат офроуд круиз-контрол Crawl Control и система за избор на режим за различни видове настройки за движение по тежък терен.


0 от 500