IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тунинг-ателие направи Porsche 911 шарено и по-мощно

Ще бъдат произведени 10 автомобила с щури комбинации от нюанси

Германското тунинг ателие SSR Performance представи пакет от подобрения за Porsche 911 Turbo, като най-забележимата промяна е оцветяването на купето с ярки цветове в необичайни комбинации. Друга важна промяна е увеличената мощност на двигателя, който от 860 к.с. в настоящото Porsche 911, вече е 848 коня. От тези шарени автомобили ще бъдат произведени само 10 екземпляра.

 

ssr-performance-gt-porsche-911-turbo-2

 

Инженерите на SSR Performance са направили редица промени в двигателя и трансмисията на Porsche 911 SSR GT, базиран на поколението 992. Те са модифицирали турбокомпресорите, преконфигурирали са всмукателната система, подобрили са системата за допълнително охлаждане и са заменили изпускателната система.

Освен това са инсталирали нов софтуер за двигателя и скоростната кутия. Максималната скорост е електронно ограничена на 338 км/ч. Динамиката на ускорението не се съобщава, но може да се предположи, че ще е по-добра от стандартния 911 Turbo, който ускорява до 100 км/ч за 2,8 секунди.

 

ssr-performance-gt-porsche-911-turbo-1

 

Автомобилът получи окачване с тристепенна настройка на амортисьорите отпред и четиристепенна отзад. Спирачната система е оборудвана с нови накладки и подобрена охладителна система. Каросерията е с капак в стила на последното GT3, а по ъглите има канарди.

„По отношение на аеродинамиката ние си поставихме задачата да увеличим притискащата сила, като същевременно намалим съпротивлението на въздуха. Постигнахме това с напълно затвореното дъно от въглеродни влакна с регулируем на височина дифузьор“, каза Тимо Фогт - ръководител на проекта.

 

ssr-performance-gt-porsche-911-turbo-10

 

SSR Performance разработва GT повече от две години. Целта е да се създаде автомобил с висока производителност, който да е подходящ за шофиране по обществени пътища и в същото време да показва отлични резултати на пистата.

10-те клиенти могат да работят с компанията за уточняване на външната цветова схема и тапицерията на кабината. Съдейки по снимките, компанията е готова да направи някои наистина щури комбинации от нюанси.

 

Още снимки - вижте в галерията:

 

 

0 от 500