IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan създаде прозрачен двигател с мощност 400 конски сили

Вижте как работи моторът VR30DDTT, който се влага в Nissan Z и Infiniti Q50 (ВИДЕО)

Nissan много се гордее със своя битурбо 3.0-литров V6 мотор, който задвижва спортния Z. Силовият агрегат е с вътрешнозаводско обозначение VR30DDTT и вече има специална прозрачна версия, която компанията използва, за да покаже как работи двигателят.
   
    
Nissan Z, двигател
   
      
За да създадат този мотор, специалистите по прототипите на Nissan фрезоват части от VR30DDTT и ги заменят с прозрачна пластмаса. Екипът също хромира някои компоненти и боядиса други, за да изпъкнат повече. Видеото показва работата на горната част на двигателя. Можете да видите как се върти ангренажната верига и как разпределителният вал управлява клапаните. Буталата, биелите и коляновия вал са хромирани.

Infiniti Q50 е първият автомобил, който използва VR30DDTT, като този мотор е наличен още и в модела Q60. При Nissan Z той развива 400 к.с. при 6400 об/мин, като предава момента през шестстепенна механична трансмисия или деветстепенна автоматична скоростна кутия. Вижте как работи този агрегат.
    
   
Вижте как работи двигателят на Nissan Z (ВИДЕО):
 


  
   

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    японците отдавна са изчислили това което средностатистическият купувач на еv не може и да си представи.надеждата беше и все още е че това юруш на тълпата *** и политици ще доведе до така нужните капитали нужни за да се постигне пробив в технологиите за производство на батерии - всички това чакане докато една шепа де трудят у мъчат в/у проблемА
  • #3
    5 rate up comment 6 rate down comment
    До 2 ( преди 10 месеца )
    Така е. Засега са достигнати само 10000 цикъла живот на батерията, зареждане с 250 kw, което позволява само 40 минути спиране за зареждане за изминаване на 1000 км, които се изминават за по-малко от девет часа с включено време за зареждане и намаления само с 20000 на цената на автомобилите за първите четири месеца тази година. Дето се казва не е много ама от сърце. Най-добрият електромобил на toyota изминава същото разстояние за 14,5 ч. с 20% повече енергия/пари. Е какво да е постигнала Тесла?
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    до#1 ( преди 10 месеца )
    То и там пика е достигнат от тесла.....няма изключително развитие при батериите-скъпи за производство с голямо тегло ;)
  • #1
    4 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Пари хвърлени на вятъра, вместо да занимават инженерите си с разработка на електрически двигатели и батерии. Само до преди четири години nissan беше най-продаваният електрически автомобил в света, а вече изпаднаха от топ 20. Не знам дали toyota ги подведе или японците са си такива.