IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Роднина на Осама бин Ладен се хвали с Ferrari, Bugatti, McLaren

Той се казва Фейсал и колекционера впечатляващи коли

Има човек от фамилията на най-известения терорист на планетата Осама Бин Ладен, който се казва Фейсал Бин Ладен и е известен на света по друг начин - като страстен колекционер на суперколи, информира Marca.

 

Фейсал Бин Ладен-3

 

Фейсал е на 37 и е бизнесмен, който може да си позволи такива автомобили, благодарение на огромните доходи на семейството си. И освен, че ги колекционира, обича да се хвали с тях, като ги показва с гордост в социалните мрежи.

Животът му е почти като приказка, поне що се отнася до „ресурсите“. Роден е в Саудитска Арабия, учил е в най-добрите училища и е завършил архитектура в Лондон. С всички възможности в негова полза от този факт (и всички контакти) преди години той създава пиар агенция и продуцентска компания, която е работила с марки като Red Bull и Emirates.

 

Фейсал Бин Ладен

 

Но неговото хоби са колите и затова той основа компанията Veloce Life, която предлага различни услуги за автомобилни събития в Саудитска Арабия. Така остава свързан и с хобито си, след като „прехраната“ му е осигурена, благодарение на бизнес със строителство и управление на активи на семейната собственост, а това генерира приходи от повече от 5 милиона евро годишно.

Всъщност той самият се състезава и също така е основател, главен изпълнителен директор и пилот на отбора Saudi Falcons преди години. Тимът е участвал в 264 състезания от GT шампионата на неговата страна, постигнал е 166 подиума и е спечелил 93 състезания зад волана на BMW и Porsche.

 

Фейсал Бин Ладен-2

 

Профилът на Фейсал в Instagram има почти 64 000 последователи, нетърпеливи да го видят да кара най-зрелищните спортни коли по света. Няма значение дали са класики, оценени в милиони, или по-обикновени новопоявили се на пазара модели.

Виждан е да шофира Ferrari F40, F50, LaFerrari, 288 GTO, Aston Martin One77, Valkyrie, McLaren P1, BP23, SLR, Koenigsegg Regera, Pagani Huayra, Porsche 959, Carrera GT, Bugatti Chiron, Type 35...

 

Фейсал Бин Ладен-1

 

Колко от тях притежава той? Не се знае, може би повече от 100. Но е възможно да има „текучество“ и някои модели вече да са напуснали колекцията за сметка на други. И още нещо остава загадка - каква е точно роднинската връзка на Фейсал с Осама бин Ладен. Потвърдено е, че не е едно от децата на убития през месец май 2011 г. терорист, но може да е някой от племенниците му. Самият Фейсал говори за колите си, но никога за семейството си.

Основателят на терористичната организация „Ал-Кайда“ - Осама бин Ладен, е лишен от саудитско гражданство и отлъчен от богатия му род заради неговото сътрудничество и подкрепа на крайния джихад.

 

 

0 от 500