fallback

На къмпинг с Dacia Jogger - просто и евтино!

Не е задължително домът на колела да е голям и скъп (ВИДЕО)

Къмпингуването винаги е било на мода, но не всеки разполага с достатъчно средства за голям кемпер или каравана с всички удобства. А напоследък идеята за почивка сред природата със собствената кола набира все по-голяма популярност. Румънският производител Dacia явно приветства подобна идея и има собствено решение. То се казва „Sleep Pack” и предлага всичко, което е нужно.

Всъщност, основното, с което трябва да разполагате, е Dacia Jogger, без значение дали е с 5 или 7 места. Също така няма значение задвижването (последният модел на марката се предлага с бензинов мотор, с хибридна система и с LPG) и както всички останали модели от гамата вече е достъпен в ниво на оборудване „Extreme”. То включва нова зеленя боя, бронзови акценти и още някои детайли.

Освен това, Sandero Stepway Extreme и Jogger Extreme вече разполагат със система Extended Grip като част от стандартното оборудване. Тя се активира с едно натискане на бутон на централната конзола и променя работата на ESP и ASR, така че колелата да се управляват независимо едно от друго и да намират по-добро сцепление върху насипни повърхности.

Както вече стана дума, за да се възползвате от възможността да отидете на къмпинг, в случая се нуждаете от Jogger, в чиято задна част има една голяма кутия, наречена „Sleep Pack”. С нея Dacia слага началото на една това гама аксесоари, наречена „InNature“, като превръща кабината на автомобила в спалня за двама души.

Самият Sleep Pack се състои от дървена кутия, която се побира в багажника и може да се трансформира в голямо двойно легло с матрак само за няколко минути. Матракът покрива цялата задна част, като предлага дължина от 1,9 метра и широчината до 1,3 метра. А когато кутия е прибрана, тя осигурява 220 литра обем за съхранение на различен багаж. Тоест, ако тръгнете на път, можете вътре да поставите различни вещи и предмети.

Кутията има още едно приложение – тя може да се превърне в под за маса, на която двама човека да се хранят, докато вратата на багажника е отворена. Има и други допълнителни аксесоари, които превръщат импровизираната спалня в по-приятно място за нощуване. Сред тях са сенници за прозорците и външна палатка, която може да се прикрепи към задната част на автомобила (всъщност тя е така проектиране, че да може да се закачи и за други по-големи модели на Dacia – като Duster, например).

Цената на целия комплект е 1580 евро, като към момента той се предлага само като допълнително оборудване на Jogger, тоест няма да си го купите. Палатката може да бъде поръчана отделно, като струва 400 евро.

fallback
  • #3
    Дачко ( преди 11 месеца )
    Дачия за 50 бона, не мерси.
  • #2
    Алекс ( преди 11 месеца )
    Дачия се развива и печели все повече клиенти.
  • #1
    анонимен ( преди 11 месеца )
    катунарска история хората направили хотели с легла топла вода и да живееш като първобитна *** не се вписва в мирогледа на съвременния човек
fallback
Последни