IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota разкри напълно нова Tacoma

Пикапът получава специална модификация Trailhunter с повече от 100 подобрения

Японският производител Toyota представи обновения си пикап със средни размери Tacoma, който получава и изцяло нова модификация Trailhunter. Тя е предназначена за шофиране по тежък терен, като получава повече от 100 аксесоара на Toyota, сред които са палатка на покрива и просторен багажник.


Toyota Tacoma Trailhunter


Trailhunter се различава от стандартната Tacoma както по външния вид, така и по интериора. Пикапът се предлага се в осем нива на оборудване - от началното ниво SR до TRD Pro. Купувачите могат да избират между два варианта на кабината - XtraCab с две врати и Double Cab с четири врати.

Стандартно под капака е поставен 2,4-литров турбомотор с 4 цилиндъра и мощност 228 к.с. за версията SR и с 278 к.с. за другите варианти. Превключването на предавките се извършва от 8-степенна автоматична скоростна кутия или с предлаганата като опция 6-степенна ръчна трансмисия, при използване на която мощността пада до 270 к.с. За пикапа се предлага и 4-цилиндров хибриден задвижващ агрегат i-Force Max, който генерира общо 326 к.с.


Toyota Tacoma Trailhunter


Версията Trailhunter е подобна на нивото на оборудване TRD Pro при стандартния модел. Тя обаче използва подобрени 2,5-инчови амортисьори, които обаче вече не са разработка на Fox, а на австралийската компания ARB. В случая това са ковани еднотръбни амортисьори Old Man Emu (OME). Джантите са 18-цолови, като са съчетани с 33-инчови гуми Goodyear Territory. Освен това Tacoma Trailhunter има допълнителни 5 см просвет отпред и 3,8 см отзад.

По отношение на външния вид, Tacoma Trailhunter се откроява със специална решетка, покрита с бронз. Тя съдържа вградена 20-инчова LED-лента, а под нея има твърдо свързани LED-фарове за мъгла. Светлините, интегрирани в облегалката, помагат за осветяване на пространството както вътре, така и около платформата за товарене.


Още снимки на специалния пикап - вижте в галерията:


0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    без шекерлъци ... ( преди 11 месеца )
    не може: "Светлините, интегрирани в облегалката, помагат за осветяване на пространството както вътре, така и около платформата за товарене." и от 20 до 30 снимките се повтарят.
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Форд сега е на зор и почна да прави истински коли! За после не се знае ...
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Беше тя! ( преди 11 месеца )
    Новият Рейнджър Раптор е хем с по-компактни размери, хем с по-добро окачване и спирачки, хем и с по-голяма мощност - в оригиалното си издания 398к.с., в американското 410к.с. Плюс всичко идва със 7 години гаранция, от които 5 заводска и 350000км.
  • #1
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Тези пикапи са прекалено големи и не са подходящи за нашите условия в Европа. Не са достатъчно маневрени в гората и имат ограничена проходимост. Ще е много яко ако го направят в още една версия на скъсена рама да стане закрит джип къса база с 2/3 врати. Не знам защо се отказаха от късата база джипове? Навремето каквото произведоха всичките модели сега са класики и се карат до ден днешен.