IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota спира легендарен SUV

Модел FJ Cruiser излиза от производство след 17 години

Японската компания Toyota обяви, че ще спре производството на своя емблематичен FJ Cruiser. След 17-годишно производство, FJ Cruiser Final Edition ще бъде последният в линията ретро SUV на марката.

 

Toyota FJ Cruiser Final Edition

 

Легендарният FJ Cruiser спечели огромна популярност със своя отличителен дизайн, товарен капацитет и отлична проходимост. Производителят създаде този SUV с уважение към неговата история и модерни технологии, като началото беше през 2005 г. и все още се произвежда на много пазари по света. Но с промяната в стандартите за безопасност и опазване на околната среда Toyota е принудена да спре производството на този автомобил.

Първоначално FJ Cruiser беше премахнат от официалния сайт на Toyota в Южна Африка, а след това местните медии се свързаха с представителите на марката. Така се оказа, че колата ще напусне глобално световния пазар. Пуснато в Близкия изток през октомври 2022 г., ограниченото издание Final Edition FJ Cruiser беше жест на уважение и признателност към историята на модела.

 

toyota-fj-cruiser-final-edition

 

Toyota FJ Cruiser Final Edition получи голям брой нови функции и подобрения, които ще осигурят допълнителна поддръжка за модела като за последно. Сред другите офроуд SUV, FJ Cruiser Final Edition ще бъде истинско бижу, което колекционерите и феновете на SUV със сигурност ще оценят.

Последната версия на FJ Cruiser показва защо тази кола е толкова популярна през годините. Актуализираното поколение изглежда още по-добро и иновативно, като същевременно запазва всички най-добри качества и характеристики на предишните версии.

 

toyota-fj-cruiser-final-edition (1)

 

Така FJ Cruiser Final Edition ще се превърне в истински герой и ще бъде последният модел в линията на тези легендарни SUV автомобили на Toyota.
Последните бройки са FJ Cruiser е лимитрана серия от 1000 автомобила с бежов екстериор с черни елементи подобно на цветовете и в интериора. Задвижването е от 4-литров бензинов V6 двигател с мощност 270 к.с. и 380 Нм. Ускорението до 100км/ч е за 7,6 секунди, максимална скорост - 175 км/ч.

 

 

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Без да се заяждам, не мога да разбера как така точно toyota не може да направи версия която да покрива екологичните норми? Има нещо гнило в цялата тази история!
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До анонимен ( преди 1 година )
    Само в Американския пазар са поскъпнали няколко пъти през годините. Там не може да се внесе употребявана кола, която е на по-малко от 25 години иначе трябва да се съобразява с Американските стандарти (фарове, брони, емисии и т.н)
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Telavive ( преди 1 година )
    Според toyota.com.sa (Саудитска Арабия) за сега все още се предлага. Откакто през 2014 FJ Cruiser спря да се продава в САЩ всички си помислиха, че вече никъде другаде не се продават.До 2022 все още се предлагаха в Чили, Филипините, Южна Африка и в някои държави в Близкия Изток. Всеки може да си направи справка в The Wayback machine и да види.
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Моделът отдавна не присъства на нито един официален сайт на Тойота. Преди време пускахте статия, че втора ръка струва повече от нов, именно защото не може да се поръчва.