IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият флагман на Renault ще се казва Rafale

SUV-купето е на платформата на Austral и ще получи хибридно задвижване

Модата на SUV-купетата не е отминала и доказателство за това е Renault, откъдето анонсираха предстояща премиера на новия флагман на марката. Френският производител вече има един такъв модел в гамата си – Arkana, който сега получава и по-голям брат – Rafale.


Renault Rafale


Името произлиза от първите години от историята на марката, когато Луи Рено – основателят на компанията, все още е работил в авиационния сектор. Самолет с името Rafale, който се появява през 1936 г., поставя няколко рекорда, като сред тях е и този на Хелен Буше – първата жена, прелетяла над 1000 км.

Френският производител публикува и интересен първи тийзър на новия си модел, като не разкриват подробности за него. Най-вероятно SUV-купето споделя споделя платформата и множеството компоненти с Austral, но стилът е доста различен.


Renault Rafale


Задните светлини са с остър вид, а предните имат двоен вертикален елемент, който бегло наподобява този на новото Clio. Линиите изглеждат по-изпънати и мускулести, докато на броните можете да видите два червени профила, които придават допълнителна индивидуалност на модела.

Ако екстериорът има специален дизайн, интериорът трябва до голяма степен да повтаря този на Austral, като се започне с двойния 12,3-инчов дисплей на арматурното табло и 12-инчовия на инфотеймънт-системата. За да се подчертае спортната насоченост на модела, седалките получават специфична тапицерия и дизайн.

По отношение на двигателите се очаква Rafale да наследи най-мощния агрегат на Austral, а именно 1.2 E-Tech full hybrid с 200 к.с. Не е изключено обаче, за да се отличи допълнително този модел на Renault, той са бъде оборудван и с по-мощна задвижваща система.


0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 9 rate down comment
    рено.БъГъ ( преди 11 месеца )
    Начии тоа разРафъл шей върхъ на върхувете и низина на низините! Кът сичко от рено!! Ши чакате после и едно супер-хипер маторче от цял 1 литър (може млеко, може бира), дето ши издържа цели 100км, повтарям ЦЕЛИ 100км без да са заменя с ново! Насааам народеее, койту купи 2 рена ше има и подарък - една дачийка за тъщътъ!
  • #6
    1 rate up comment 4 rate down comment
    До долния каунь: ( преди 11 месеца )
    Туряй един кюрек *** у собата и бегай на психиатър! Търси отделение "Увредени от ползване на рено".
  • #5
    7 rate up comment 2 rate down comment
    дърт глокнок ( преди 11 месеца )
    до долните двама *** уж разбиращи от мотори...кауни просто селяни с дърти талиги НЕ ЗАВИЖДАЙТЕ
  • #4
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    До 2 ,не пиши простотии,във Ф1 моторите са по 1р6 литра обем с над 1000 к.с. и живот при положение,че са натоварени на макс по-над 2000 км.
  • #3
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Малейййй ( преди 11 месеца )
    С тоя матор, няколко ластика и айде за скраб!
  • #2
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Айде на флагманите ( преди 11 месеца )
    Представи си в този най-мощен агрегат oт 1 литър - 200 коня за какво си говорим. Би турбо ? :D Или четворно турбо ? Малък обем - къс живот, добавени турбини - страхотно ускоряване на амортизацията. С една дума - флагман.
  • #1
    25 rate up comment 5 rate down comment
    Darth Plague ( преди 11 месеца )
    Ахахаха, флагман с 1.2 двигател, европейците ставаме за смях постоянно!