IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Култово Porsche от 50-те години възкръсна като електромобил

Спортният Carice TC2 може да измине 300 км без презареждане

Нидерландската компания Carice Cars представи новия си модел TC2 - това е спортен роудстър, който е модерен клонинг на легендарното Porsche 356 Speedster от 50-те години. Спортният автомобил Carice TC2 е много подобен по дизайн на класическото Porsche 356, но е… изцяло електрически. Оборудван е с двигател с мощност 54 к.с., монтиран на задния мост, и може да измине 300 км без презареждане.

 

Carice TC2

 

Porsche 356 е първият сериен модел на немската марка, така че не е изненадващо, че много компании го копират. Особено популярен е редкият Speedster. Конструкторите на автомобила казват, че е създаден да бъде забавен за всички, не само за водача. А мисията е да се комбинират технологиите от 21-ви век с външния вид и усещането на колите от миналото.

Carice TC2 обаче се откроява сред такива автомобили, защото е електрически. Мощността на двигателя се смята напълно достатъчно за спортен автомобил с тегло само 630 кг. Батерията е с капацитет 31,5 кВт/ч, а заради малкото тегло консумацията на енергия е много ниска.

 

Carice TC2-2

 

Визуално Carice TC2 повтаря Porsche 356 Speedster - има характерен силует, малко предно стъкло и характерни кръгли фарове. Салонът на Carice TC2 също е направен в ретро стил и се оказа много по-луксозен от оригинала. Той е завършен с кожа и полиран алуминий, а воланът е декориран с дърво.

Цените на клонинга на Porsche 356 започват от 52 800 евро и вече може да се поръчва. От компанията информират, че Carice TC2 отговаря на европейските разпоредби и следователно може да се управлява във всички страни от ЕС и държави, които приемат тези разпоредби.

 

 

 

0 от 500