IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche представи последното 718 с ДВГ

Spyder RS получава мотор с 500 конски сили от 911 GT3

Германският производител Porsche представи открита версия на модела си 718, която носи името Spyder RS. Всъщност това е вариант на купето Cayman GT4 RS, където твърдият таван е заменен от ръчно управляван покрив от плат. Еднослойното слънчево платно и дефлекторът за вятър тежат общо 18,3 кг, което означава, че мекият покрив е със 7,3 кг по-лек от този на стандартния 718 Spyder. Говорейки за тегло - новият 718 Spyder RS тежи общо 1410 кг и следователно е с 40 кг по-лек от варианта, който няма RS в името си.


Porsche 718 Spyder RS


С изключение на покрива, новият модел изглежда почти като своя брат купе. Последното 718, което получава двигател с вътрешно горене, е с 30 мм по-ниско и на 20-инчови лети джанти, които могат да бъдат заменени с предлаганите като допълнителна опция магнезиеви джанти.

От Porsche твърдят, че не е копие на Cayman GT4 RS, тъй като Spyder RS има различна настройка на пружините и амортисьорите, за да предложи по-комфортно возене и така да отговаря по-добре на очакванията на клиента от кабриолет. Предлага се и допълнителен пакет Weissach с дизайна на накрайниците на изпускателната система, който отдава почит към състезателната кола 35/78, известна още като „Моби Дик“.


Porsche 718 Spyder RS


Като огледало на топ-версията на Cayman, неговият аналог с мек покрив използва същия 4,0-литров двигател с атмосферно пълнене, заимстван от 911 GT3. Той произвежда 500 к.с. и 450 Нм въртящ момент, доставен към задната ос чрез седемстепенна PDK. Тази комбинация позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,4 секунди и развиване на максимална скорост от 308 км/ч (с 4 км/ч по-малко от купето).

Porsche 718 Spyder RS вече е достъпно за поръчка в Германия, където цените му стартира от 151 215 евро. Публичният дебют на автомобила ще се състои на „Фестивала на скоростта“ в Гудууд през юли, когато е планирано да започнат доставките до крайни клиенти.


Още снимки на последното Porsche 718 с ДВГ - вижте в галерията:


0 от 500