IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-смъртоносните коли в Америка

Класацията е на базата на броя на загиналите при катастрофи спрямо продажбите на модела

Факт е, че превозните средства стават все по-безопасни, но някои от тях продължават да изостават в това отношение. Любопитното обаче е, че има автомобили, които получават високи оценка по време на тестовете, докато на пътя катастрофите с тях по-често имат фатален край.


Най-смъртоносните коли в Америка


За да открие кои са най-смъртоносните коли на Америка, изданието 24/7 Wall St. използва данни на Националната администрация за безопасност на движението по пътищата. В тях се обхваща периода от 2018-2020 г., като включва както броя на продадените бройки от съответен модел, така и данните за фатални инциденти с тях. От списъка отпадат моделите с по-малко от 10 000 продажби за този период.

Резултатите показват, че четири от колите с най-много смъртни случаи спрямо брой продадени бройки от модела са спортни седани, които хората си купуват, за да се движат по-бързо. В същото време редица от автомобилите в списъка са компактни и субкомпактни превозни средства, които са по-застрашени, тъй като имат по-малко тегло. И съответно понасят по-големи поражения при сблъсък с по-големи автомобили.

Най-смъртоносните коли на Америка (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Гостенино Тесларски, а нещо да кажеш за многото загинали в Тесли, блокирани в купето от електрически отключващите се врати, където остават да изгорят живи. Кажи нещо по този въпрос защо много хора загинаха по точно този отвратителен начин живи да изгорят?
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Захаринчо Петров ( преди 11 месеца )
    Най-смъртоносни по цял свят, са гладките мозъци зад волана !!
  • #8
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Гостенино ( преди 11 месеца )
    Има достатъчно документирани случаи при които пътниците в тесла оцеляват при челен сблъсък с друг автомобил и не само че оцеляват а излизат веднага след катастрофата без драскотина, за да огледат щетите, докато пътниците в другия автомобил остават на място. Имаше даже комичен случай в който след катастрофата се запали бензиновия автомобил. А в друг след падане от 75 м върху скали, двама възрастни и две деца оцеляха, а спасителите не можаха да повярват, защото дотогава никой не бил оцелял там!
  • #7
    3 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Минавам само да ви кажа, че Субару има едни от най-високите оценки са безопасност и в това отношение е пряк конглокент на Волво. Лека вечер хейтърчета!
  • #6
    4 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Абе ти карай като бабаит немски таралясник пета употреба и после се надявай да са му намясто гредите, плюс това пред тира всички са равни накрая.
  • #5
    9 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Жжълт0филчета, в другия край на класацията са само немски коли и огромни американски джипове. И - знам, че тук много надълбоко ще ви влезе - и Голф. Но, разбира се, нищо непознато не виждаме от вас - драскате лъжи, които много ви се иска да са истини. И как иначе, като следвате примера на самия жжълт0филски боК: Акидо Тойода - човечето, което лъжеше децата в училище, че хибридите на Тойотка са електромобили и били по-екологични от тях, и че мама и тати ще останат без работа, ако някой ги купува.
  • #4
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Гост ( преди 11 месеца )
    Пропуснали са Тресла,след катастрофа се пали и водача е на барбекю.
  • #3
    8 rate up comment 19 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Немските химически тоалетни, никой не ги брои за живи, че да ги отразява някъде. Европа е протекторат на САЩ и от там каквото кажат, това става. Роби сме на империята на злото, която задкулисно финансира и направи 2 световни войни тук в Европа, а сега е в ход третата такава.
  • #2
    8 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Пропуснали са немските вагончета че нямат достатъчно продажби за статистика.
  • #1
    12 rate up comment 24 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Много ясно, пиле прясно. Японското е ковчег на колела, като този факт никога не се е променял.