IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Този уникален Shelby Mustang GT350 е возил момичетата на "Плейбой"

Автомобилът е единственият в гарваново черно от общо 10 произведени

Класическите автомобили стават ценни и се продават скъпо най-вече заради често срещания факт, че са редки като бройка. Някои обаче достигат колекционерски статут чрез други функции - конкретни двигатели, например, са много желани.

 

Raven Black 1968 Shelby Mustang GT350.-1

 

Някои класики обаче са редки, благодарение на редица привидно обикновени функции, като климатични системи и радио, пише Autoevolution. Вярвате или не, но цветът също може да бъде решаващ фактор. Някои от „силно въздействащите“ нюанси са едновременно редки и желани, особено „пролетните цветове“ като Rallye Green и Panther Pink.

Розовото е особено рядък цвят на почти при всяка кола, въпреки че се предлага от почти всеки производител на автомобили в Детройт от 50-те до 70-те години на миналия век. Например Ford включва различни нюанси на розово в палитрата на Mustang от 1965 до 1972 г. И дори предлага два различни нюанса за моделните години 1968 и 1969 г. Но рядко се поръчва от ентусиасти на мускулести автомобили поради асоциацията му с любовта и женствеността.

 

Raven Black 1968 Shelby Mustang GT350-3

 

Въпреки това, Mustang не е задължително да е розов, за да бъде рядък. Дори ако се говори за колите, които Ford раздава като подаръци на избраните от Playboy момичета за Playmates. Или на компанията, която издава мъжкото списание, което се случва доста често.

Shelby Mustang GT350 от 1968 г., който виждате на снимките, също е Playboy Mustang, въпреки че носи Raven Black боя. И въпреки, че може да изглежда нелогично, тъй като черното е много често срещан цвят, този автомобил е рядък „скъпоценен камък“.

 

Raven Black 1968 Shelby Mustang GT350-6

 

За начало това е един от десетте кабриолета Shelby, които Ford дава на Playboy, при откриването на Lake Geneva Club в Уисконсин през 1968 г. Пет от тях са GT500 версии, докато останалите пет, включително този, са GT350. И това, което го прави наистина специален е фактът, че е единственият, завършен в цвят Raven Black - гарваново черно.

Но този Mustang е изключително рядък, дори ако пренебрегнем връзката му с мъжкото списание Playboy. Просто защото черното не е много популярен цвят за моделите на Shelby през 1968 г.

 

Raven Black 1968 Shelby Mustang GT350-5

 

По-конкретно - от 1457 бройки GT350, произведени през тази година, само 11 са поръчани като кабриолети с автоматични трансмисии. Добавете белия мек покрив, който изглежда страхотно върху черна каросерия и пакета за допълнително охлаждане, открит в тази кола, и всичко се стеснява до само шест екземпляра.

И не само тази красота е единствената, свързана с Playboy, но е и единствената, за която се знае, че съществува в това състояние. Това може да се опише само като „страхотно“, защото този GT350 изглежда, че току-що е слязъл от поточната линия преди повече от 50 години. А и пробегът е относително малък - само 76 735 км. И вероятно ще се продаде скъпо.

 

Още снимки - вижте в галерията:

 

 

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 4 rate down comment
    паси. ( преди 11 месеца )
    По правилно щеше да бъде ако бяха написали тези коли някога са вoзили" простутутките, глоквите " но това като звучения е неприятно и казват "момичетата от Плейбой". Живеем в свят който е вече извратен от тези престъпници и убийци когато това Световно зло наречена Америка разруши всичко и изврати Светът когато - черното стана бяло а бялото черно убийците герои а героите убийци. паси.