IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дъщерята на Кен Блок ще атакува Пайкс Пийк с диво Porsche 911

Чудовищната машина Hoonipigasus развива цели 1400 конски сили

Легендарният състезател и каскадьор Кен Блок се надяваше да постави рекорд за изкачване на връх Пайкс Пийк през миналата година, но тогава колата му се повреди. Самият той загина при трагичен инцидент му през януари, а сега в негова чест 16-годишната му дъщеря Лия ще участва в състезанието, обяви самата тя в социалните мрежи.


Hoonipigasus


Момичето призна, че няма да гони рекорди в изкачването, като ще кара колата колата, подготвена от отбора на Hoonigan Racing за нейния баща. Кен и екипът му работиха с ателието BBi Autosport, за да създадат Hoonipigasus, базиран на старо Porsche 911. Целта на Блок беше да даде време под 8 минути, като счупи настоящия рекорд на VW ID.R. (7:57.148 минути) и постижението на автомобил с ДВГ (8:13.878 минути) на Себастиан Льоб и специално създаденото Peugeot 208 T16.

Под „кожата“ на безумното 911 се крие 4,0-литров туин-турбо „боксер“ с 6 цилиндъра, развиващ 1400 к.с. Този двигател работи със система за задвижване на всички колела. Като се има предвид, че цялото превозно средство тежи само 1000 кг, то осигурява изключително ниво на производителност.


Hoonipigasus


Друга ключова система на Hoonipigasus е системата за окачване с регулируема височина, която използва GPS-данни, за да се справи перфектно с изтощителните изкачвания по хълма.

На свой ред, тунинг-компанията BBi Autosport е изработила масивен преден сплитер за колата, както и извисяващо се задно крило, с което биха се гордели дори и най-мощните прототипи на състезателни коли на „Льо Ман“.


0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    найс ( преди 1 година )
    хубаво Порше , кефи ме
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До долния 7 ( преди 1 година )
    Ето сега и ти си отдолу под моето мнение. И това е ясно, само не е ясно можеш ли да напишеш думата , кypс? Мога да се обзаложа че не можеш, но пък се подиграваш на четвъртия. Хайде напиши правилно това, което той се е опитал да напише?
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Долен ( преди 1 година )
    Курс е кyрс. Хайде сега ти се опитай да го напишеш правилно да видиш какво ще излезе! Внимавай какво точно пишеш да видим дали знаеш как се пише думичката кyрс. Обзалагам се че ще я объркаш!
  • #5
    1 rate up comment 4 rate down comment
    до долния ( преди 1 година )
    Преди да коментираш се научи да пишеш какво е това глокс на какъв език е кенийски може би
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Ммммм ( преди 1 година )
    До коментиращите отдолу. Незнам дали знаете, че тя също е много добър шофьор. Кен Блок я беше записал на глокс на професионален дрифтер.
  • #3
    0 rate up comment 9 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Ааа стига бе на тая нещо друго трябва да и попадне в ръцете ама чак па автомобил
  • #2
    11 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Тази малката ще те засрами дори да кара твоя личен автомобил. Даже няма да знаеш че е способен на такива неща ако и попадне в ръцете!
  • #1
    1 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    по добре да измие чиниите всмето да се занимава с непонятни неща