IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата играчка на Кен Блок струва 12 млн долара

Американецът показва способностите на електрическото Audi S1 (ВИДЕО)

Екипът на Hoonigan и Кен Блок се завръщат в Gymkhana с ново видео, наречено Electrickhana. Както подсказва името, в него Блок управлява електрическа кола - Audi S1 Hoonitron с двигатели от болиди от Формула Е.


Audi S1


Прототипът е базиран на Audi Sport quattro S1, който блесна на „Пайкс Пийк“. Разработката му е отнела рекордно кратък срок - едва четири седмици, а цената на самата машина, според някои източници, достига 12 милиона долара.

Главният герой на новата реклама на Hoonigan е именно електрическото Audi S1Hoonitron. То може да се счита за продължение на Sport quattro S1, което блесна при изкачването на „Пайкс Пийк“, въпреки че колите нямат нищо общо нито външно, нито технически.

Направеното предимно от въглеродни нишки чудовище на Блок, за разлика от оригиналния S1, е оборудвано с четири електрически мотора от болиди от Formula E и 800-волтова батерия, които позволяват да се приложи до 3000 Нм въртящ момент към всяка ос. Мощността на колата не се съобщава, тя изглежда доста впечатляващо.



Между другото, във видеото можете да видите някои от легендарните състезателни Audi от миналото. Сред тях са Audi Sport quattro S1 Pikes Peak (1987 г.), както и Audi 90 IMSA GTO (1989), Audi 200 Trans Am (1988) и Audi quattro Group B A2 (1984). Освен това в епизодите се появяват Audi R8 LMP и Audi R18 e-tron quattro.


0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Propov, пожелавам ти някой твой съсед или дори няколко твои съседи да си купят такива автомобили за да ти правят кефа всяка нощ след полунощ, когато се прибират тъкмо си заспал. Да знаеш голям кеф е! А това да ускориш днес 100 пъти за около секунда до максималната позволена скорост в града не е никакъв кеф. Ама то пък къде да ускориш в града според тебе, като почти не ти се налага да спираш нито веднъж откакто тръгнеш докато стигнеш до крайната точка , нали? Пък и е опасно да караш с 50км/ч
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Оставяме те: на полето. В града по светофарите - тц
  • #3
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Propov ( преди 1 година )
    Днес карах зад един стар Мустанг. Няма нужда да го напъваш , да го режеш. Седи на светофара и боботи заплашително. После леко газчица и се плъзгащ - кеф. Това е кола, която респектира само с присъствието си. Електричката къде и е кефа - в ускорението. И къде точно ще я пънеш че да я усетиш. 0 - 100 за 3 секунди и това е. Кеф за 3 секунди. Колко пъти на ден можеш да го изпиташ? И колко рискове поемаш за тия 3 секунди? Айде оставете ме да си боботя с 8мака или да си вия с редовия шестак!
  • #2
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Офф 2 ( преди 1 година )
    Ти па щото някога си карал кола която издава оня звук. Аман от куселяци.
  • #1
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Пфф ( преди 1 година )
    И 10000 коня да има ,няма ли го ония звук от двигателя и генерацията кефа умира