IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кен Блок скъса с Ford

След 11 години договорът на дрифт легендата приключи и няма да бъде подновен

След 11 години Кен Блок, най-емблематичното рекламно лице на Ford напоследък, прекратява отношенията си с американската компания. Пилотът, който се превърна в легенда в Gymkhana състезанията и дрифта, вече е свободен агент и може да си търси нови партньорства.
 
 
Кен Блок
 
  
Нито една от двете страни засега не коментира какви са причините договорът да не бъде подновен. Блок каза, че за него е било "сбъдната мечта да работя с компанията, построила пикапа, с който ме возеше татко като хлапе", но добави: "също така гледам напред към онова, което една неограничена (от договора, б.р.) 2021 година може да донесе, и към възможността да разперя малко повече криле и да си играя с други играчки".

Блок, който започна състезателната си кариера със Subaru, подписа с Ford през 2010. За тези години той не само разработи няколко специални автомобила за дрифт, но и се състезаваше с класически Escort Cosworth, както и модерни състезателни версии на Fiesta и Focus. Всичките бяха представени в неговата поредица The Gymkhana Files, номинирана за наградата Emmy.


 
  
   
За тези 11 години Блок спечели 19 състезания, записа и още 17 подиума, два медала от екстремните X Games, и финиширания в зоната на точките в Световния рали шампионат - първите в историята на Ford, постигнали от американски пилот. В специално видеообръщение новият шеф на Ford Джим Фарли му благодари за всички постижения и му пожела "всичко хубаво".

Все още не е ясно дали Блок води преговори с други производители, макар че в някои американски медии се появиха подмятания, че не е изключено да го видим в Toyota GR Yaris.


Най-паметните коли на Кен Блок вижте в ГАЛЕРИЯТА:

 

0 от 500