IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кен Блок загина при инцидент с моторна шейна

Звездата на Gymkhana и професионален рали-пилот беше на 55 години

Звездата на сериите Gymkhana – автомобилният пилот Кен Блок, e загинал при инцидент с моторна шейна. Тъжната новина беше съобщена от шерифската служба на окръг Уасач, чийто представители са били повикани на мястото на инцидента, станал на 2 януари.


Кен Блок


Според информацията, 55-годишният Блок е карал моторна шейна по стръмен склон. Той е загубил контрол върху управлението на машината и тя е паднала върху него. Знаменитият пилот е загинал на място. Той е пътувал с цяла група, но е бил сам на шейната.

Трагичният инцидент беше потвърден и от екипа на The Hoonigans в Intsgram, както и от Американската рали-асоциация. Съпругата на Блок – Луси, публикува в социалните мрежи снимки с числото 43 - известният състезателен номер на Блок, в профила си в Instagram.

Блок се превърна в легенда с опасните трикове, които изпълняваше през годините. Той се е състезавал със скейтборд, сноуборд и мотоциклет, както и зад волана на всякакъв вид рали автомобил. Американецът обаче нашумя най-много с неговите уникални видеоклипове на Gymkhana, които датират от 2008 г.

След като дълго време работеше с Ford, отскоро Блок си партнира с Audi, работейки директно с инженери в Германия за изграждането на изцяло електрическия S1 Hoonitron. Вдъхновеният от легендарното Audi S1 Quattro автомобил се появи в последната серия на Gymkhana в Лас Вегас.

Кен се пробва и в рали-състезания, където дори в световния рали-шампион (WRC) с Ford. Той беше талантлив бизнесмен и предприемач, като заедно с Деймън Уей (приятел от колежа) основа компанията DC Shoes в началото на 90-те години. Блок оставя съпруга и три дъщери.


0 от 500
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    до #15 ( преди 1 година )
    Личи ти, че никога не си карал мотор и пишеш абсолютни глупости. Точно на мотор, ако караш по-бавно от колите ставаш потенциалната жертва. Най-безопасната скорост е малко над останалите, за да няма изпреварване, притискане, засичане, дари отзад и т.н. екстри, които се случват на мотористите. Качи се, покарай и ела тогава да обясняваш кое как е! А Кен Блок беше легенда и абсолютен професионалист, който ще липсва на всички любители на моторните спортове.
  • #17
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    Потресен съм! Кен не беше толкова луда глава, а беше 110% профи. Всичките му "официални" изпълнения бяха перфектно планувани, най малкото защото често се правеха пред публика. Има огромен екип профита зад гърба си - инженери, математици. Той не беше толкова луда глава , креативен мениджър с усет за екстремното. Добрите каскади са предимно математика и физика и естествено блестяща идея поднесена с артистичен замах. На мен ще ми липсва този колос в забавленията!
  • #16
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Пено, дано и ти намериш каквото търсиш. Два пъти поне
  • #15
    14 rate up comment 7 rate down comment
    RIP ( преди 1 година )
    Рано или късно всички такива луди глави се наиграват и си намират "майстора". Особено моторджиите почти всички си заминават предсрочно. Затова карайте си като пенсионери и не се правете на интересни по пътищата. Да ви е мирна главата.
  • #14
    0 rate up comment 22 rate down comment
    пена ( преди 1 година )
    Намерил е каквото е търсил...
  • #13
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А Колин Макрей загива в катастрофа докато управлява личния си хеликоптер.
  • #12
    14 rate up comment 0 rate down comment
    до #2 ( преди 1 година )
    Качи се на моторна шейна първо и тогава пиши глупости! Моторните шейни, както и АТВ-тата са едни от най опасните превозни средства, които се обръщат лесно и почти винаги затисват водача, който в повечето случаи загива премаза със счупен гръбнак, врат, прешлени, ребра, и т.н. Особено при моторните шейни е опасно при неутъпкан сняг да правиш дрифт. Отдолу може да стърчи камък, който не го виждаш от снега и при дрифта да обърне машината. Виждал съм го и сигурно с Кен се е получило подобно. РИП
  • #11
    15 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Най -големия !!! Съболезнования на близките.
  • #10
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Стоян ( преди 1 година )
    Гледам клиповете му и плача като дете....
  • #9
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Истинските пилоти се луди само на пистата, то и аз бях екстрмист с маунтинбайка но някакси не върви като минеш 30 и да продължаваш с лудите изпълнения да не говорим, че хора те чакат у дома.