IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои цветове унищожават стойността на автомобила?

Ако искате по-евтина употребявана кола, търсете екзотично оцветяване

Цветът е важна част при покупката на автомобил, особено за жените, но се оказва, че това има значение и при повторната продажба, сочи проучване на портала за коли втора употреба Mobile.de. Има цветове на автомобили, които унищожават стойността на колата много повече от други, така че трябва да помислите внимателно дали оранжевото или лилавото наистина е подходящият цвят за вашата кола, информира Т-online.

 

Коли с различни цветове

 

Според оценка на портала, която се базира на цените на офертите в платформата, черното и сивото са „най-безопасният“ избор сред всички цветове на автомобилите. Когато се продават отново, те носят почти една десета (съответно 9,5 и 9,7 процента) повече от средното за всички автомобили, но „шампион“ е жълтото с 13,3 процента, колкото и по-рядко да има коли с такъв цвят.

Освен това върху рекламираните автомобили се кликва особено често, така че шансовете за бърза продажба са по-добри. Ситуацията е напълно различна с цветове като златно и лилаво - те намаляват стойността с около една четвърт.

 

Цвят на автомобил

 

Обратно, ако търсите евтина употребявана кола, можете да спестите пари, като се огледате за червен или син модел и „играете“ на неблагоприятния цвят като коз в преговорите за цената.

Ако искате да запазите загубата на стойност в граници, трябва да обърнете внимание и на правилното боядисване, когато купувате, съветват експертите. Като цяло цветът трябва да отговаря на колата. Ярко червено и токсично зелено може да са добър избор, ако карате Ferrari или Lamborghini. От друга страна, такива цветове са много по-лоши за Passat, например.

 

Ferrari-SP38-4

 

Средната цена на всички автомобили, рекламирани в платформата, е точно 21 908 евро към момента на проучването. Вижте кои цветове колко загуба или печалба носят.

Цвят Средна цена Отклонение от общата средна цена

Лилаво 15 948 евро -27,2 процента под средното
Сребро 16 425 евро -25 процента
Злато 16 847 евро -23,1 процента
Други 17 037 евро -22,2 процента
Червен 19 387 евро -11,5 процента
Син 19 754 евро -9,8 процента
Зелен 21 628 евро -1,3 процента
Портокал 23 092 евро 5,4 процента над средното
Бял 23 209 евро 5,9 процента
Черен 23 991 евро 9,5 процента
Сив 24 036 евро 9,7 процента
Жълт 24 813 евро 13,3 процента

 

Цвят на автомобил-1

 

Ако харесвате някой от модерните цветове, които се връщат от време на време, трябва да го изберете само в един случай - ако искате да продадете колата отново след сравнително кратко време. Тъй като тенденциите обикновено са много краткотрайни. И щом даден цвят вече не се търси, това важи и за съответно боядисания автомобил.

 

 

0 от 500