IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari направи цвят в чест на Лейди Гага

В бледожълтия нюанс е боядисан само един автомобил

Потребител на социалната мрежа Reddit се натъкна на интересна подробност за цветовете, използвани от италианския производител на суперавтомобили Ferrari. Той решава да проучи сайтовете за цветовете, използвани от компанията, за да разбере повече за  Rosso Barchetta, който е популярен през 40-те години на миналия век. Докато търси, случайно попада на името на боята Giallo Lady Gaga - очевидно кръстена на американската певица.


Ferrari 599 SA Aperta - Лейди Гага


Интересното в случая е, че това наистина е оригинален заводски цвят на Ferrari, както е посочено на табелката на бледожълтия модел 599 SA Aperta. Подробности за произхода му обаче потребителят на Reddit не успява да намери. Сайтът Rosso Automobili пък твърди, че този спортен автомобил е единственият на италианската компания, получил такъв цвят.

Друг потребител на социалната мрежа пише в коментарите, че очаквал на Лейди Гага да бъде кръстен по-интересен цвят от бледожълт. Също така не може да се открие прилика с цвета на косата на певицата, макар веднъж тя да е била боядисана в бледо жълто, като се има предвид, че естественият цвят на Стефани Джерманота (истинското име на певицата) е тъмен. Друг потребител посочва, че цветът е "адски отвратителен", още един - че благодарение на този отенък автомобилът вероятно е станал два пъти по-скъп, тъй като това е голяма рядкост.


Ferrari 599 SA Aperta - Лейди Гага


Темата с цвета повдига много въпроси - как се е появил той и защо само един автомобил е боядисан в него. Факт е, че понякога Ferrari предлага на много специални клиенти да създадат свой собствен цвят за автомобилите си и такъв клиент може да е била именно Лейди Гага. Всеки друг купувач на Ferrari може да избере този цвят, но първо трябва да получи разрешение от създателя на нюанса. Изглежда собственикът на 599 SA Aperta е успял да направи това или автомобилът някога е принадлежал на певицата, за което обаче доказателства не са открити.

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Странно ( преди 11 месеца )
    Аз си мислех, че колата ще е обвита в кървясали мръвки
  • #1
    3 rate up comment 1 rate down comment
    глас от тъдява ( преди 3 години )
    Вчера видях едни български граждани в CLS с NL на номера и цветът спокойно можеше да се нарече "азис" или "мазна чалга от ***'алата"- златист металик посипан с брукат или както им се казва на тези лъскави "снежинки"