IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cadillac направи компактен крос-хечбек

GT4 е новият начален модел в гамата на американската марка

Когато става дума за Cadillac, си представяме автомобил с големи размери и V8 (или поне V6) двигател. Автомобилната индустрия обаче се променя и доказателство за това е новият модел на американската марка, предназначен за пазара в Китай.


Cadillac GT4


Изданието Autohomе публикува снимки и подробности GT4 – компактен крос-хечбек, който концернът General Motors ще пусне в продажба през лятото. Той може да се счита за „опростен“ аналог на SUV-модела XT4, като са ясни и неговите технически характеристики.

Размерите на GT4 са дължина 4633 мм, широчина – 1878 мм, височина – 1535 мм и междуосие от 2800 мм. Така моделът на Cadillac се доближава до Audi Q5, но е по-нисък. Базовата версия е с 1,5-литров бензинов двигател с мощност 204 к.с. и предно предаване.


Cadillac GT4


Топ-версията на ще има четири задвижващи колела, а под капака е поставен 2,0-литров турбодвигател, чиято мощност засега не се съобщава, но се очаква тя да не е особено впечатляваща заради високите данъци в Китай. Скоростната кутия е 8-степенна автоматична.

Интериорът на Cadillac GT4 практически ще повтаря този на „баткото“ XT4. Хечбекът получава почти идентичен преден панел, но ще разполага с „плаваща“ конзола с шайба за управление на трансмисията и разпръснати сензорни бутони. Списъкът с декларирани опции включва двуцветна каросерия и спортна изпускателна система.


Cadillac GT4


Cadillac GT4 ще се сглобява в съвместното предприятие SAIC-GM, като предстои да станат ясни и цените му. Шансовете да видими този автомобил извън Китай не са големи.


0 от 500