IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen заменя удължения Tiguan с китайски SUV

Второто поколение на Tayron ще се предлага като глобален модел

Германският производител Volkswagen подготвя нова промяна в моделната си гама, която ще засегне пазарите по цял свят. Кросоувърът Tayron, който досега се предлагаше само в Китайq ще смени поколенията си и ще се предлага като глобален модел.


VW Tayron


Първият Tayron се появи през 2018 г. и се произвеждаше в съвместното предприятие FAW-Volkswagen в Китай. Наследникът му ще стъпи на всички основни пазари на марката, като ще заеме мястото на сегашния Tiguan с дълга база, предлаган с префикс L и Allspace в зависимост от мястото, на което се продава.

Новият Tayron ще бъде позициониран едно стъпало над Tiguan, но под Touareg. Така най-близкият му „роднина“ ще бъде второто поколение на Skoda Kodiaq, като двата кросоувъра ще споделят модулната платформа MQB-A2. Новият модел ще е със 7 места, като дължината му ще надвишава тази на сегашния китайски Tayroп, а като дизайн ще се различава значително от Tiguan.

Според информациите производството на Tayron ще бъде организирано в завод на Volkswagen в Германия, като моделът ще се предлага в Европа, Индия и на други пазари. Премиерата на модела е планирана за края на годината, а сглобяването му ще започне в началото на 2024 г.

Настоящият Volkswagen Tayron се предлага в три версии - стандартен кросоувър, Tayron GTE хибрид и крос-купе Tayron X. Гамата от двигатели се състои от бензинови турбомотори с обем от 1,4 (150 к.с.) и 2,0 литра (186 или 220 к.с.), съчетани с автоматична скоростна кутия 7DSG. Само топ-версията с 220 к.с. е със задвижване на четирите колела.


0 от 500