IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте най-малките коли в света

От екзотични бройки до масово производство - микроавтомобилите все още са популярни

Шведската компания за микроавтомобили Luvly обяви тази седмица, че се подготвя да произвежда малка, електрическа кола за градско ползване и да я разпространява по целия свят, използвайки метод за доставка в пакети, подобно на друга известна шведска марка - IKEA. Автомобилът с име Luvly O тежи само 380 кг и със сигурност е от най-малките в сектора.

 

11-Brütsch Mopetta

 

Всъщност битката в съвременната индустрия е повече в посока големи автомобили, но не спират и разработките на микроколи, най-вече за градско ползване. Те са ценни заради своите размери, които благоприятстват паркирането и маневрирането в трафика. А и вече в ерата на електрификацията е важно и по-лесното и бързо зареждане.

Модата за такива малки автомобили се заражда през 50-те години, като винаги е имало както екзотични, единични бройки, така и сравнително по-масово производство. Вижте селекция на част от най-малките коли в света, някои от които приличат на... цветни бонбони.

 

Най-малките коли в света (ГАЛЕРИЯ)

 

 

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    От село ( преди 1 година )
    Да, трябва да ида до магазина на 300м. за хляб ама ме мързи, я да си запаля буса най добре! Утре съм на кафето на центъра( на 100м. от вкъщи) е ще ида с ЕС класата разбира се!
  • #5
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Ламарин Тенекеджиев ( преди 1 година )
  • #4
    2 rate up comment 10 rate down comment
    ПЕРНИК ( преди 1 година )
    Тези автомобили са плод на гаражни майстори . И аз мога да сглобя такъв , но в КАТ няма да му сложат номер .
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    KLM ( преди 1 година )
    Доста малко и неверни технически данни има статията. Например за Месершмидта, не тежи 40кг, двигателя също не му е уцелена кубатурата и това, че е вдигал над 100км/ч онези години също е спестено - https://en.wikipedia.org/wiki/Messerschmitt_Kabinenroller Язък за статията, като цялото инфо трябва от други източници да си набавяме :(
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    pukatchu ( преди 1 година )
    Wow, this is engrossing to read. I'm glad I came across this and had the opportunity to read it. You did a fantastic job with the information run 3. It was very enjoyable for me. Thank you for providing such valuable and unique information.
  • #1
    4 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Трябва да си луд да караш такива консервни кутии в съвременния трафик. Особено тези модели триколки дето са с едно колело отпред и 2 отзад това е върха на инженерната тъпотия и неграмотност.