IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Maserati разкри най-мощния SUV в гамата си

Електрическият Folgore има 557 к.с. и изминава над 500 км (ВИДЕО)

Измина малко повече от година от дебюта на Maserati Grecale, средно големият SUV на компанията, който се предлага както с класически бензинови двигатели, така и в 100% електрическата версия Folgore. Именно тя е сред героите на автомобилното изложение в Шанхай и от там идват всички неизвестни до момента технически подробности.

 

maserati-grecale-folgore

 

Кросоувърът ще се конкурира с Tesla Model Y и SUV Mercedes EQE. Maserati Grecale Folgore е оборудван с два двигателя, по един на всяка ос, с обща мощност 557 к.с. (820 Нм) - цифра, която го прави най-мощният в гамата, като е с 27 к.с. повече от Trofeo. Ускорява до 100 км/ч за 4,1 сек и развива 220 км/ч, което е добър показател за почти 2.5-тонен SUV.

Запасът от мощност на електрическия автомобил надхвърля 500 км, изчислен според цикъла WLTP. Зареждането на батерията до 80% от бърза станция ще отнеме 29 минути.

 

maserati-grecale-folgore (5)

 

Има 4 режима на шофиране - Max Range, GT, Sport и Offroad, които се активират чрез селектора, разположен на волана. Режими, които променят реакцията на двигателя, настройката (въздушните амортисьори са стандартни ), кормилното управление и др.

В режим Max Range, активен автоматично, когато капацитетът на батерията падне под 16% се ограничава максималната скорост до 130 км/ч и мощността на климатика за максимизиране на обхвата.

 

maserati-grecale-folgore-interni (1)

 

 

Говорейки за естетика, Maserati Grecale Folgore е запазил елегантния си дизайн и се отличава от останалата гама в някои детайли. Разбира се, най-фрапиращата е липсата на ауспуси, но аеродинамично проектираните джанти (размери от 19 до 21 инча), лъскавите черни вложки в решетката и детайлите в меден цвят също допринасят за естетическата характеристика.

В купето атмосферата е тази на Grecale с двигатели с вътрешно горене с добавяне на надпис „Folgore“ на арматурното табло, спортни седалки и други
елементи, тапицирани със специален екологично устойчив материал, наречен Econyl.



Електрическият кросоувър получава модифициран виртуален инструментален панел и подобрена навигация, която начертава маршрута, като взема предвид станциите за зареждане. Пакетът включва въздушно окачване, електрическо задвижване и вентилация на седалката.

Все още не се знае кога Maserati Grecale Folgore ще бъде пуснат на пазара, нито цените.

 

Още снимки - вижте в галерията

 

 

0 от 500