IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Напълно съсипано Maserati Merak се продава за 15 000 евро

Купчината ръждясала ламарина се рекламира като „проект за реставрация“

Верен на принципа „докато има балъци ще има тарикати“ някой е пуснал обява в eBay за продажба на ръждясала и тотално съсипана кола, която някога е била спортен автомобил Maserati. Състоянието на купчината ламарини прави, меко казано, много трудно да се оправдае исканата от продавача цена от 15 000 евро, информира Carscoops.

 

Ръждясало Maserati-Merak-3

 

Предлагани са безброй класически автомобили за продажба в опит да бъдат спасени от много жалко състояние, но това Maserati Merak SS от 1979 г. на снимката едва ли е един от тях. Но е рекламиран като превозно средство, което се нуждае от „пълна реставрация“.

Някога лъскавото Maserati изглежда като „преминало през война“, защото купето е разделено на двете половини и се държат от свързващи ги дървени части. А цялата каросерия очевидно е ръждясала до степен на пълно унищожение. Вероятно колата е претърпяла катастрофа, защото и самото време не може да бъде толкова жестоко за един автомобил, дори ако е оставен да изгние без никаква защита от атмосферни влияния.

 

Ръждясало Maserati-Merak-2

 

Maserati произвежда общо 1830 екземпляра от Merak между 1972 и 1983 г. Моделът е кръстен на Мерак - звезда от съзвездието Голяма мечка. Спортната кола с V6 двигател и 2+2 оформление е по-евтина и по-практична алтернатива на Maserati Bora с V8 двигател от същата епоха. Екземплярът на снимката е Merak SS от късните американски спецификации - по-лек и по-мощен вариант, който дебютира през 1975 г.

Когато напуска завода преди 44 години, 3,0-литровият V6 произвежда мощност 220 к.с., а въпросният агрегат е наличен, но извън двигателния отсек. Редица компоненти от окачването и интериора стоят до автомобила и чакат някой да ги сглоби отново. Продавачът предлага превозното средство с „оригиналните алуминиеви джанти Campagnolo и специфичното за SS табло“.

 

Ръждясало Maserati-Merak

 

Изненадващо, Merak е с оригиналните си американски документи и е законно внесен обратно в Европа, като са платени всички митнически такси. Според информацията в момента се намира в Краков (Полша).

Заинтересованите могат да го разгледат лично, а продавачът предлага да помогне с транспорта. Въпросът е дали ще се намери някой достатъчно луд, за да предприеме такова изпитание за възстановяване, особено като чуе за цената от 15 000 евро, заключава Carscoops.

 

Още снимки на остатъците от автомобила - вижте в галерията:

 

 

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 3 rate down comment
    500 € ( преди 1 година )
    За около 500,00 може би. Следват няколко хиляди за реставрация след покупката и продажба на печалба ... може би.
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 1 година )
    Гледам и се чудя. Освен да регистрираш автомобил, който инак не можеш, за друго ми се струва не става. С блокирали двигатели започват от 30 000 евро.
  • #4
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Търговец и автомобил ( преди 1 година )
    За коментиращите, бих ви посъветвал да сте малко по-зрели, значително рядък екземпляр е, за запален фен и ценител на марката е супер оферта, карайте си 20 годишните немски премиуми и не давайте акъл в тази култура.
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Онуфри ( преди 1 година )
    има ли мераклии ?
  • #2
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    За това нещо собственика трябва да плати някой да дойде да го отърве. Освен за вторични за нищо друго не става тази купчина ламарина.
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Спазва основните принципи в търговията. Каквато и сума да му каже, вероятно купувача ще пожелае да я свали. Тоест ако иска да му вземе 5, е написал в обявата 15, за да може купувача да е спокоен, че е свалил цената три пъти и е направил добра сделка. Така всички са доволни и щастливи