IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Maserati показа новото GranTurismo

Електрическото Folgore ще спринтира от 0 до 100 км/ч за 2,6 секунди (ВИДЕО)

Малко преди официалната премиера Maserati показа новото GranTurismo с двигател с вътрешно горене, като автомобилът е без никакъв камуфлаж. Спортният модел ще се предлага във версиите Modena и Trofeo, която ще получи новия V6 двигател Nettuno, поставян на суперколата MC20.


Maserati GranTurismo Folgore


Засега от Maserati не предостави подробности за този двигател. В MC20 той произвежда 630 к.с, но се очаква при GranTurismo мощността да бъде по-малка. Същият мотор се поставя и на втория кросоувър на марката – Grecale, където развива 520 к.с. Въпреки това, от компанията продължават да твърдят, че именно GranTurismo е “истинската икона на марката".

На върха на гамата на новото поколение на модела ще бъде изцяло електрическото Gran Turismo Folgore, което ще използва три двигателя с мощност 1200 к.с. Това ще помогне на купето да ускори до 100 км/ч за 2,6 секунди, като максималната му скорост ще надхвърли 320 км/ч.



Компанията публикува и видео, което предлага възможност да се добие представа за изкуствения звук, който издава електрическата спортна кола. Очевидно целта е била да се имитира двигател с вътрешно горене с голям обем.

Дизайнът на GranTurismo му не се различава много от последната версия на модела, но има някои забележителни стилови разлики, като например вертикалните фарове. Цялостният стил на колата е еволюция на по-ранния автомобил с подобрения навсякъде. Maserati Gran Turismo трябва да дебютира по-късно тази година, преди да влезе в продажба през 2023 г.


Още снимки на новото GranTurismo - вижте в галерията:


0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Учудващо ( преди 1 година )
    Интересно само как са успели да НЕ постигнат по-добро ускорение от Тесла Х Плайд с далеч по-малка, лека и 180 коня по-мощна кола