IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari и Genesis печелят наградите за автомобилен дизайн

Италианската компания заслужи два от трите приза на престижен конкурс

Италианският производител Ferrari отново е големият победител в конкурса Car Design Awards, който е считан за Оскарите за световен автомобилен дизайн и е създаден през 1984 г. по инициатива на списание Auto&Design.


дизайн награди


От 2016 г. наградата Car Design Award присъжда три категории: „Концептуални автомобили“, „Производствени автомобили“ и „Език на дизайна на марката“ (последното признание се дава на дизайнерския екип, който е работил най-добре върху последователността и запазването на официалния език на марката в цялата продуктова гама).

Миналата година производителят от Маранело спечели приза сред серийните автомобили с 296 GTB, а тази година се отличи в същата категория с Purosangue. Дизайнерският отдел на Ferrari - Style Center, спечели в раздела „Език на дизайна на марката“. С награда се сдоби и дизайнерският екип на Genesis, който беше отличен в третата категория - „Концептуални автомобили“ с проекта X Convertible.


дизайн награди


Наградите за автомобилен дизайн бяха връчени в Милано в Музея на дизайна ADI по време на „Седмицата на дизайна в Милано“. А журито на конкурса, което се състои от 11 експерти – дизайнери и главни редактори на автомобилни издания, обясни избора си на победители в отделните класове.

При концептуалните модели Genesis X Convertible (на снимката долу) беше предпочетен пред Hyundai N Vision 74 и Dacia Manifesto. Корейският автомобил е предпочетен заради „изчистения и първокласен дизайн, който предлага съвременна интерпретация на класическите спортни кабриолети, като същевременно подобрява ДНК дизайна на марката Genesis”.


дизайн награди


На свой ред Ferrari Purosangue се справи с конкуренцията на Toyota Prius и Jeep Avenger при серийните автомобили. Новият модел на италианците е убедил журито благодарение на своите „изключителни пропорции за SUV, с които изглежда по-компактен от действителния си размер. Достъпът до колата и удобството в нея са на високо ниво, благодарение и на сложната и естетически привлекателна система на вратите. Така това Ferrari се отличава от всички други SUV автомобили от висок клас."

Екипът на Ferrari победи и в категорията за „Език на дизайна на марката“, където изпревари дизайнерите на Kia и тези на Hyundai. Според журито „няма нито едно Ferrari през последните години, което да не е великолепно. Моделите ползват различни стилове, но са ясно разпознаваеми, което означава, че марката се развива и обновява непрекъснато, без да губи своята идентичност“.

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Корейската талига с този лигавник отпред е само за награда. Явно са кихнали нещо на журито.
  • #1
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    След като видях дизайна на "Genesis gv80 suv coupe" мога да кажа, че това е може би най-красивата форма на автомобил, която съм виждал. Заслужават награда за дизайните си.